Roze zebra’s

zebrapadL2a_roos verkeersborg

Impressie aangepast verkeersbord L2a – Studio Rony

Roze zebra’s

Dit artikel gaat niet over een hallucinatie na het nemen van drugs of over een delirium na overdreven alcoholgebruik.  Alhoewel…

Het ideetje van Groenlinks in Utrecht zou wel eens uit een dergelijk geïnfecteerd brein kunnen ontsproten zijn.  Die lieve jongens en meisjes willen namelijk in het kader van het homofestival ‘Roze Zaterdag’  op 29 juni een ‘homozebrapad’ in de binnenstad aanleggen om te beklemtonen dat Utrecht een homovriendelijke stad is.

zebrapad_roos

Impressie roos zebrapad – Studio Rony

Wij vernemen van onze verslaggever ter plaatse dat er binnenkaders een dispuut ontstaan was over de juiste invulling van dit plan, t.t.z. gaat men voor een regenboogzebra of voor een roze zebra?  En wat met de voorgeschreven verkeersborden?  Er liggen enkele voorstellen op tafel.

Maar de vogel blijkt al afgeschoten te zijn door Veilig Verkeer Nederland.
Leuk en aardig, maar toch is het een slecht idee, vindt VVN. “De wetgeving is dat zebrapaden wit zijn. Het is heel creatief om er kleur aan toe te voegen, maar dat is niet volgens de voorschriften en zou verwarring kunnen veroorzaken”, zegt Rob Stomphorst. “Verkeer is wel een serieuze zaak. Het is heel belangrijk dat het eenduidig is.”

Zebrapaden blijven voorlopig dus ‘wit’.  Als u het ons vraagt: pure discriminatie.

1 gedachte op “Roze zebra’s

  1. Hoe luidt dat weer in goed Nederlands ? “Zot zijn doet geen pijn” dacht ik …

Reacties zijn gesloten.