Rarara: welke is het?

De jacht op smokkelboten is open.

De EU wil daadkrachtig optreden tegen de mensensmokkelaars.  De oplossing is oh zo eenvoudig: gewoon de vaartuigen vernietigen waarmee ze de ‘vluchtelingen’ naar de EU een speurend reddingsschip willen brengen.

Het enigste probleem dat zich stelt is dat de EU ‘binnen de wet’ moet blijven.  Hoe ze gaan vaststellen welke boot voor dit doel zal gebruikt worden is onduidelijk.  Welke van het rijtje boten is het? In welk strandhutje ligt er een opblaasbare zodiac? Welke wordt voor het toeristisch amusement (duiken) gebruikt en welke wordt ingezet voor snode smokkelplannen?  Dienen de piratenschepen in Djerba wel voor een  daguitstapje op zee of maken ze deel uit van een nieuwe tactiek waarbij ‘vluchtelingen’ zich verkleden als strandtoeristen?

Hoe gaan ze de geviseerde boten vernietigen?  Met een lange- afstandsraket? Moeten de lidstaten vrijwilligers-infiltranten ter beschikking stellen?  Eventueel met een bommengordel?  Mag Vrhfstdt dan aub helemaal vooraan op die lijst staan?

Zoek de smokkelboot.

Moored boats on beach : Stock Photo

6 gedachten over “Rarara: welke is het?

  1. Het is natuurlijk een delicate zaak boten te vernietigen waarvan men “denkt” dat ze zullen misbruikt worden om bootvluchtelingen te verschepen. Er is waarschijnlijk niet over nagedacht de mensensmokkelaars op te sporen en uit te schakelen. Ja wel degelijk UITSCHAKELEN. Is dit een onmogelijke opdracht? Nee, in de jaren 1960 heeft de Mossad Adolf Eichmann opgespoord en ontvoerd uit Argentinië. Met de huidig moderne middelen moet dit zeker haalbaar zijn. Het UITSCHAKELEN van mensensmokkelaars in combinatie met het terugsturen van wie hier niet thuis hoort, en het terug bemannen/vrouwen van de grenzen zou al een hele stap zijn in de goede richting. En waarschijnlijk goedkoper dan alle profiteurs hier te onderhouden.

  2. Er moet maar iemand luidkeels roepen ” uitschakelen” en de pers heeft iets om over te schrijven. Maar mag een land uit Europa zomaar acties ondernemen in iemand zijn territoriale wateren? Die vraag heb ik nog in geen enkele krant gelezen.

    • Territorium is een rekbaar begrip. De Amerikanen menen dat heel de wereld hun speeltuin is. Korea, Vietnam, Afghanistan, Libië, Oekraïne… maar die tonen s interesse als er geld en macht te incasseren valt. Bootvluchtelingen… daar valt voor hen niets mee te verdienen. En de EU, die is op zoek naar een ‘richtlijn’ of een V.N.-mandaat.

  3. Een hopeloze zaak, net zoals de Australische oplossing, omdat Berlijn, de eigenlijke EU-hoofdstad, dit nooit gaat toestaan.
    Weg met de EU (Europese Unie), leve de EU (Economische Unie)

  4. De internationale verdragen van Montego Bay, in verband met het internationale zeerecht leggen duidelijk de territoriale landsgrenzen vast, zodat men duidelijk de onveilige smokkelbootjes terug kan sturen naar de vertrekplaats. Heden wordt er al een noodsein uitgestuurd op het moment van vertrek.

    • Inderdaad. En dan nog gaan ze volgens de importeurs niet dicht genoeg bij de kust. En al die dompelaars, die 1000 euro en meer per kop betalen, beschikken over een geavanceerde gsm. Krijgen ze die gratis bij een rittenkaartje door de Sahara?

Reacties zijn gesloten.