Rambo-Francken: het verschil tussen woord en daad

vluchtelingen frankenOpgesloten asielzoekers weer vrij: het verschil tussen de stoere taal van Francken en de realiteit

Twee van de aanstokers van de vechtpartij in het opvangcentrum van Broechem zijn terug op vrije voeten en hebben hun papieren als erkend vluchteling op zak. Staatssecretaris Francken had nochtans gezegd dat hij hen zo snel mogelijk het land zou uitkrijgen.

Francken: “De zes amokmakers in Broechem zijn opgesloten. Ik heb die opgesloten. Ik zal ook alles proberen om die zo snel mogelijk het land uit te krijgen.”

De realiteit: Vorige week donderdag op die desolate plek in de buurt van de luchthaven van Zaventem. In alle stilte verliet een 21-jarige Irakees het gesloten centrum van Steenokkerzeel. Veel persoonlijke spullen had hij niet bij zich. Ver weg van de camera’s, ver weg van enige publieke verklaringen door Francken.
Hij was één van de aanstokers van de vechtpartij in Broechem. Hij had diezelfde morgen goed nieuws gekregen. Het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen had zijn dossier met prioriteit behandeld en besloten dat hij recht heeft op het statuut vluchteling.

“Zelden of nooit wordt erbij gezegd dat de asielaanvraag van deze mensen dan met spoed wordt behandeld door het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen. Dossiers van mensen in gesloten centra komen daar bovenaan de stapel te liggen. Francken mag beweren wat hij wil. Hij kan met een terbeschikkingstelling helemaal niet de erkenning van vluchtelingen tegenhouden. Hij heeft daar geen enkele macht over. Bij het commissariaat mogen ze geen rekening houden met een terbeschikkingstelling. Noch bij de man op de trein, noch bij de man in Koksijde. Integendeel, zij zullen nu sneller duidelijkheid krijgen over hun erkenning, iets waar al die mensen in de opvangcentra elke dag en dat vaak al maanden op wachten.”

Lees meer…

1 gedachte op “Rambo-Francken: het verschil tussen woord en daad

 1. Hier wordt eens te meer het bedrog aangetoond bij de aanpak van de “asielzoekers”.
  Het ganse systeem is er immers op gericht om er zoveel mogelijk binnen te halen en binnen te houden. Af toe moet er dan ene met de spierballen rollen om de indruk te geven dat het genoeg is. Bij grote uitzondering zijn er dan een paar die vertrekken.. met slaande trom .. waardoor de nuttige idioten weer eens tevreden kunnen achterover leunen onder het motto : “We zijn toch goed bezig..”.
  Zolang dat er bij de “asielzoekers” er geen idioot begint rond te lopen met een Vlaamse vlag of met een folder van het Vlaams Belang, is er geen probleem. Die vlag of die folder zijn immers de gruwel…. waarbij al de rest van het “norm vervagend gedrag”(sic) in het niet verzinkt.
  Het regime werkt hier dan ook actief mee aan de vreemdelingeninvasies., en de daaruit volgende bezettingen. Het gaat hier dan ook om hoogverraad en collaboratie, waarvoor er tijdens WO II duizenden zijn vermoord door het “verzet” en na WO II honderden werden tegen de muur gezet!!!
  Het wordt dan ook tijd dat de lat hier gelijk gelegd wordt.
  Nog een vraagje : Waarvoor zijn de duizenden Vlamingen tijdens WO I gesneuveld ??

Reacties zijn gesloten.