Raar: van Spionnencentrum naar Nationaal Orkest!

De wegen der benoemingen zijn bijzonder kronkelig.  We vragen ons af wat er aan de hand is.  Waarom zou het Spionnenopperhoofd van job veranderen?  En dan nog naar het Nationaal Orkest?

Is Jozef De Witte een watje geworden?  … “De beste van vijf kandidaten”… Zegt veel over de vier andere.  Hij geeft trouwens toe dat hij “geen fluit’ van muziek kent.  Of heeft het niets met capaciteiten en alles met spelletjes achter de coulissen te maken?  Laten we ook niet vergeten dat het Verhfstdt was die hem voordroeg als directeur van het Spionnencentrum.  Toevallig moet blauwe collega Reynders nu zijn fiat geven over de carrièreswitch van De Witte. Promoveren, uitrangeren.  Het één sluit het ander niet uit.  Moet hij eventueel bij het Spionnencentrum plaats maken voor een meer gebronzeerde vervanger?  Of zou prof. Matthias Storme (N-VA) een kans maken?

FVE

DSHLN

 

5 gedachten over “Raar: van Spionnencentrum naar Nationaal Orkest!

 1. Nu het ABC-centrum (antiblankencentrum) nog afschaffen en de wereld ziet er weer een stukje beter uit.
  Hij begon de laatste tijd onduidelijker te spreken, een voorteken?

 2. Die gaan nu veel muziek van Noord-Afrikaanse oorsprong spelen.

 3. Dat J De Witte niets van muziek kent , dat is gelogen ! Hij kan goed met zijn fluit overweg . Zijn succesnummer toen hij nog in de lagere school zat was “sur le pont d’Avignon . Trouwens er zijn maar weinige politiekers die iets van politiek afweten .Steve Stevaert (zaliger) had hotelschool gevolgd en was een tijdje cafebaas . Toch scoorde hij hoge toppen in de politiek . Het belangrijkste is niet wat ge kent , maar wie ge kent !

 4. Met JDW aan het roer zullen de valse noten niet uit de lucht zijn. Maar in deze muziekchaos zal hij beslist de eerste viool succesvol spelen. Die speelde hij ook in het CGKR als de etude of het opus maar stoelde op drogredenen en eigen volk laatst. Als de kassa rinkelt hoeft men niet van wanten te weten.

 5. Het hoort niet direct thuis in het land b, maar het gaat alleszins over spionage en de gebruiken binnen een democratie.
  Oostenrijk heeft wegens spionage van de Duitse BND (de Bundes spionagedienst) klacht neergelegd tegen onbekenden, wegens ‘geheimdienstliche’ bezigheden tot schade van Oostenrijk.
  Waarom Oostenrijk dat deed is mij niet duidelijk. Verantwoordelijk zijn Thomas de Mazière, Ronald Pofalla en Peter Altmaier. Het adres waar de aanklacht kan betekend worden is :
  Bundeskanzleramt
  Willy-Brandtstrasse 1
  10557 Berlin.

  Kan iemand mij een democratie aanwijzen waar de ministers verantwoordelijk worden gesteld?

Reacties zijn gesloten.