Quo vadis, Syria?

We hebben het herhaaldelijk aangekondigd: de terroristenenclave Idlib moet bevrijd worden wil Syrië kunnen terugkeren naar een normale vreedzame samenleving. Niemand kan leven met de dagelijkse bedreiging van leven, have en goed. Het is begonnen. Wat te verwachten was gonsden weer de beschuldigingen van lukraak geworpen vaatbommen met ziekenhuizen en burgerbevolking als doelwit, zomaar… omdat Assad nu eenmaal een gestoorde massamoordenaar is…en – volop in beeld – met de fotogenieke Witte Helmen als zelfopofferende redders van bestofte kindjes.

Vooraf nog dit: het is niet onmogelijk dat u bepaalde filmpjes niet kunt bekijken; waarschijnlijk omdat ze niet kunnen (mogen?) gedeeld worden. Indien u toegang hebt tot facebook, ga dan eens kijken bij Latif Mohammed

Dat de terroristen zich verschuilen tussen de bevolking, in ziekenhuizen, in scholen e.d. wil niemand geweten hebben. Dat zij dag in, dag uit, de burgerbevolking in regeringsgebied terroriseren met raketten, mortieren, bomauto’s, scherpschutters heeft hier geen hond, zelfs geen Vranckx, boodschap aan.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
Medische faciliteiten in Idlib

Als we de terroristen in Idlib moeten geloven, dan staat er elke 100 m een ziekenhuis, een school, een gemeenschapscentrum – voorwaar een islamitisch fata morgana – en die worden allemaal één na één door het Syrische en Russische leger onder vuur genomen. Met vaatbommen, met gas… zomaar uit puur sadisme en moordlust. Dezelfde retoriek als in Aleppo, Ghouta, Jobar, Harasta, Yarmouk, al-Wafideen…. Vaatbommen, gas… telkens als het Syrische leger oprukt om de islam terroristen terug te dringen, dan worden alle registers met panische leugens open getrokken.

Wordt daar nu echt geloof aan gehecht? Rusland heeft in Syrië wel andere militaire mogelijkheden zoals legertoestellen van het kaliber:
– Mig 29
– Su 25
– Su 30
– Tu 160
– Tu 95 MS bombers
– KA 52 Alligator helikopters …..

… maar die gebruiken ze niet, de Russsische idioten, integendeel, ze struinen door de dorpen en steden op zoek naar lege gebruikte gasflessen en vullen deze met explosieven om deze vervolgens boven vijandelijk gebied met de modernste militaire jets en helikopters naar beneden te gooien met het risico dat ze daarbij neergeschoten worden. Wie hecht hier geloof aan?

U ziet hier een facebook bericht van iemand in Idlib, die met gevaar voor zijn leven, probeert actuele beelden door te sturen. Let wel: de inlchtingen komen niet van regeringssympathisanten.


Op het einde van de video wordt duidelijk gemaakt hoe gemakkelijk – met de betaling van een “taks” – men vanuit Idlib de grens met Turkije kan oversteken. Een zeer reëel gevaar voor de toekomst. Duizenden, tienduizenden gewelddadige gevaarlijke moslim terroristen, die onder het mom van “vluchteling” naar het noorden en vervolgens richting westen zullen trekken op zoek naar westerse idioten die hun een veilige thuis kunnen bieden… en waarvoor die Gutmenschen zullen beloond worden met een aanslag hier en daar.

Idlib… waar de “gematigde rebellen” hun dagelijkse bezigheden uitoefenen. Niet voor gevoelige kijkers:

Beelden van HTS die een zelfmoordaanslag voorbereiden (die later bleek te mislukken). Zij verspreiden deze filmpjes zelf om de moraal op te krikken:

Ze – de “gematigde rebellen” zijn weer aan het vervellen, kwestie van de poco media en westerse politici op een vals spoor te zetten. Maak kennis met de “Fatah Dimashq” samengesteld uit ca. 20 “rebellen”groepen, gaande van de door Turkije gesteunde terroristen naar Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS), Hurras al-Deen met talrijke buitenlandse islamitische strijders, the Free Syrian Army, en Harakat Ahrar Al-Sham. Voor het eerst wil HTS een vorm van samenwerking aanvaarden.

Kevork Alamassian stelde deze analyse samen, een analyse die wij de laatste maanden, week na week, met u gedeeld hebben. Schakel onderaan de ondertiteling en vertaalmodus in.

Aan de hand van deze opeenvolgende video’s kan u de situatie volgen. De door Turkije gesteunde “rebellengroepen” blijven de YPG (Koerden) aanvallen. Bovendien hebben ze daar ook hun handen vol met ISIS-cellen.

Stand van zaken regio Hama: gisteren 9.5.19. Groen: terroristengebied, rood: regeringsgebied, bruin-grijs: bevrijde gebieden. Deze steden en dorpen ten noorden van Hama zouden bevrijd zijn, goed voor 141 km2: #KafrNaboudah, #Qalat_Almadiq, #Banah, #Tuweinah, #Shariah, #Mustariha, #Bab_altaqah, #sheikh_Idris,
#kirkat en #Tal_Huwash.

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Militairen van het Syrische leger poseren voor de veroverde al-Madiq burcht in N-W Hama regio.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, berg, baard en buiten

Journalisten schieten foto’s binnenin de burcht:

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan
Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, baard

Kerkklokken luiden in As-Suqaylabiyah om het Syrische leger aan te moedigen:

Het ziet ernaar uit dat het offensief – voorlopig – beperkt zal blijven tot het grensgebied – de zgn. gedemilitariseerde zone – om de aanvallen der terroristen in regeringsgebied een halt toe te roepen. Eigenlijk had Turkije hiervoor de verantwoordelijkheid, maar dat land verkoos de andere kant uit te kijken en zich te concentreren op het verdrijven van de Koerden uit Afrin. Turkije heeft Rusland intussen verzocht met de luchtaanvallen in Idlib op te houden.