Quo vadis, Syria?

Afbeeldingsresultaat voor syria thumbs upOnze redactie wil vandaag uitsluitend optimistisch nieuws uit Syrië brengen.  Kwestie van duidelijk te maken dat het normale leven stilaan terugkeert in regeringsgebied, ondanks de sancties en tegenwerking van westerse landen.

Damascus(js) 18.jpg

Abuzuriyak souk

De Abuzuriyak souk,  ten zuiden van de Umayyad moskee binnen de oude ommuurde stad Damascus, UNESCO werelderfgoed, werd in eer hersteld.  De souk is bekend voor zijn kruidenverkopers en de vele historische khans in de buurt, daarbij inbegrepen de prachtige Asdad Pasha khan.  Ten zuiden bevindt zich de Medhat Pasha souk, één van de belangrijkste markten van Damascus.  U kan met uw muis 360° roteren en alles beter bekijken.

Asdad Pasha khan

Internationale Dag van het Kind: ook in Damascus, met een tentoonstelling kindertekeningen en -knutselwerkjes en muzikale optredens:

Afbeelding kan het volgende bevatten: binnen Syrische jongeren studeren in Cuba medicijnen; zij steunen de regering:

Afbeelding kan het volgende bevatten: 10 mensen, lachende mensen, staande mensenHet Min. van Landbouw maakte bekend dat er ca. 102 miljoen olijfbomen in Syrië geplant werden op een oppervlakte van 692.417 ha.  Er werden in 2017   565.847 jonge olijfboompjes gekweekt. (…)

Op 28 en 29 november vinden de volgende Astana (de 11de) besprekingen plaats over Syrië’s toekomst met Turkije, Rusland, Iran, de Syrische regering en de “oppositie”.  De VN en Jordanië werden ook uitgenodigd als waarnemers. (…)

Homs: De industrie komt weer tot leven.  Getuige daarvan het Hassia Industrial Homs, met 898 investeerders en 222 producerende bedrijven, een investeringskapitaal van SYP 58.42 miljard, goed voor 7.480 jobs.  Nog in voorbereiding: 676 bedrijven, goed voor SYP 128.6 miljard, en meer dan 17.000 jobs.  Het industrieterrein is verdeeld in vier gedeeltes voor voeding, chemie, textiel en mechanische bedrijvigheden.  De eigenaars van beschadigde bedrijven worden gesteund door de overheid.  (ter vergelijking deze video uit 2016)

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buiten

Nadat het Syrische leger de rust en veiligheid in de regio hersteld had, bracht de Syrische Rode Halve Maan (SARC) voedselhulp naar de naar huis gekeerde bevolking van Basr al-Harir in het platteland van de Daraa provincie.  1300 voedsel- en een gelijk aantal meelpakketten waren afkomstig van het Wereld Voedsel Programma.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en staande mensen

Premier Imad Khamis ontving woensdag een Jordaanse parlementaire delegatie op bezoek in Syrië.  Besproken werd de parlementaire samenwerking tussen beide landen, recente ontwikkelingen bij de oorlog tegen terrorisme.  Khamis onderlijnde het belang van Syrië’s zege als veiligheidsklep voor de Arabische natie en doelstellingen.  De delegatieleden toonden zich trots op de Syrische resultaten en vertrouwen erop dat heel het Syrische grondgebied herenigd wordt dankzij de steun van de bevolking voor hun leiders en leger.(…)

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten

Sinds de heropening in oktober van de Nassib grensovergang Daraa provincie – Jordanië keerden 2380 Syrische vluchtelingen terug naar huis binnen een maand tijd.  300 van hen waren deserteurs – zij kregen amnestie toegekend.  Men verwacht dat er nu nog meer zullen terugkeren want Damascus en Amman voeren hun samenwerking over de repatriëring op. (…)

Damascus, Bagdad Straat (l), ter gelegenheid van Eid Mawlid al Nabi (verjaardag van de Profeet): gisteren.  Alsook feestelijkheden in Homs (r).  Onderaan: vrijwilligers delen snoepjes uit op straat en door de  luchtvaartmij. Cham Wings. Als laatste straatversiering in Aleppo:

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, menigte en buiten     Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, binnen

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen en buiten  Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Gisteren: Charme-offensief van Hafez, de oudste zoon van president Assad in Damascus, waaruit mag blijken hoezeer het gezin Assad gehaat wordt.  We zien het prinses Elisabeth nog niet doen…

Syrië nam deel aan de jaarlijkse expositie van humanitaire acties en goede doelen in het Paleis van de Naties in Genève, georganiseerd door de Vrouwenbond der VN.  Het Syrische paviljoen kreeg grote belangstelling met handwerken en unieke producten uit de Syrische samenleving, cultuur en geschiedenis.  Geen haat, geen vijandschap.  Een hartelijk welkom terug!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen en binnen

De Syrische kortfilm “Jasmine Throes” (Het lijden van Jasmine) wint goud voor de beste regie op het Los Angeles Festival. De film is gebaseerd op de realiteit en wil duidelijk maken hoe multinationaal terrorisme onschuldige mensen treft.  Het verhaal gaat over een Syrisch gezin, hoe het lijdt onder de bezetting, onder het terrorisme, over geboorte en dood en hoe de jonge moeder alles doet om haar pas geboren dochtertje “Jasmine” te beschermen.  Kortom: het verhaal gaat over de pijn van de Syriërs.  (…) De film gaat nadien internationaal en zal deelnemen aan filmfestivals in Frankrijk en Indië.

Arab Today, arab today “Jasmine Throes” Movie wins golden award at Los Angeles Festival

Het Syrische nationaal elftal versloeg Koeweit bij een vriendschappelijke match met 2-1 in Koeweit:

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen, stadion en buiten

Tot slot: nooit gedacht dat we een verkeersopstopping nog eens als goed nieuws zouden brengen: Damascus, Beiroet Street, gisteravond

Afbeelding kan het volgende bevatten: nacht, auto en buiten