Puur egoïsme

De EU eist meer geld voor ontwikkelingshulp

Wij gingen van de veronderstelling uit dat we al meer dan genoeg ontwikkelingshulp geven aan een welkomprogramma van enerzijds  de nieuwe EU-lidstaten en    anderzijds aan de ontwikkeling van ‘vluchtelingen’, die vanuit zowat alle windstreken hier neergestreken zijn.

Blijkbaar zitten we fout.  De EU, bij monde van EU-commissaris voor ontwikkelingshulp, Andris Piebalgs, tikt ons op de vingers en eist dat we onze geldbeugel nog eens omdraaien om ‘het streefcijfer voor 2015’ te bereiken en te versterken.  Doel is dat alle lidstaten 0.7% van hun BNP vrijgeven om de collectebus van het nobele doel te vullen.

Slechts Denemarken, Luxemburg, Zweden en G.B. hebben hun belofte vervuld.  In totaal werd er slechts 0.43% van het BNP der lidstaten voor de corrupte plaatselijke potentaten ontwikkelingshulp verzameld.

Wat zijn we toch een bende egoïsten.  Niet alleen houden we onze riante hoofdstad en het zuiden des lands het hoofd boven water, protesteren we bij de leegroof van de OCMW-kassen, zijn we niet gelukkig bij de toekenning van sociale woningen, storen we ons aan de ‘gratis’ reizigers op het openbaar vervoer, ergeren we ons aan de dutskes, die uit pure noodzaak heel af en toe eens een inbraak plegen, een sacocheke trekken, of de trouwring van moemoe van eigenaar doen verwisselen, neen, we willen bovendien niet nog méér vrijwillig geven aan ontwikkelingshulp.

Schande.

Een ander zicht op de problemen.   Ontwikkelingshulp is een vloek.

Het spijt ons: geen vertaling beschikbaar.

FT

3 gedachten over “Puur egoïsme

 1. Dankie vir die video oor toestande in Tanzania. Hier in Suid-Afrika ken ons dit maar té goed. Die swartes is tot niks instaat nie. In Suid-Afrika sê ons altyd: “Die blankes is die (op)rigters; en die swartes is die (af)brekers.”
  Daar is tans daagliks stakings en onluste in ons land. En raai wat? Blanke boere se hulp is ingeroep om die onluste in Christiana, Bloemhof, Wolmaransstad, Lichtenburg en Rustenburg tot bedaring te probeer bring.
  Nooit ooit was ons land in sulke chaos soos nou nie. Nie eers in die apartheidstyd, was swartes so ontevrede oor swak dienste in ons land nie.
  Ons het op 7 Mei vanjaar weer ons algemene, landswye verkiesingsdag. Dan sal die meerderheid van die swartes wéér vir die ANC stem – dieselfde ANC wat die afgelope 20 jaar geen dienste kon lewer nie.
  ” ‘n Land verdien die regering wat hy self gekies het!” As die meerderheid van Suid-Afrika se kiesers (wat natuurlik swart is) vir die ANC stem, sal daar GEEN dienstelewering wees nie, maar die swartes is te dom om dit te besef. Na 20 jaar het hulle nog niks geleer nie. “They just demand!” (Hulle weet net hoe om eise te stel, maar doen self niks).
  * Dit is waarom regse Afrikaners van die res van Suid-Afrika wil afskei, want alles wat ons opbou, breek die swartes af. Net soos die Skotte, Catalane, Baske, Suid-Tirolers en Vlaminge, eis die Afrikanervolk onafhanklikheid in ‘n eie geografiese gebied. (In die westelike helfte van Suid-Afrika woon daar slegs 2-miljoen swartes, terwyl daar sowat 48-miljoen in die oostelike helfte woon). Ons eis daarom ‘n “volkstaat” in die Noordwes-Kaap, waar ons ‘n eie Afrikanerrepubliek kan stig!

 2. Ontwikkelingshulp betekend dat niet , hulp om zich te ontwikkelen !! en ze komen allemaal naar hier ! waarvan de meesten onontwikkeld zijn . Ik begin al langer hoe meer , onze geprezen Vorst , Leopold II sympathiek te vinden ondanks zijn minder vrolijke fratsen .Hij bracht tenminste ontwikkeling bij de Loemoembas , maar dat stopte na hun onafhankelijkheid . Nu zit de helft van de Congo hier…. en de enige beschikbare job als zwarte Piet komt in het gedrang !. Idem de sprookjeslanden van duizend en een nacht , schatrijk geworden met hun olie , toch komen ze naar hier omdat de naar geld stinkende oliesjeiks hun broeders laten stikken. Alei Salaakum en kruipt den boom in , of haal het geld bij de westerse varkens en apen ! En onze grote en knappe Euro leiders blijven ze binnenhalen met een grote fanfare

 3. Die Boervolk wil sy eie 2 Boere Republieke terug hê. Die Oranje Vrystaat en Transvaal. Niks minder nie en niks meer nie.

Reacties zijn gesloten.