7 gedachten over “PUB: Zangfeest

 1. Als BDW zich zal vertonen op het zangfeest hoop ik dat men hem zal uitschelden

 2. Wij roepen Vlaanderen vrij : wij zijn het volk. Voor Pegida Vlaanderen, dank u Bart.

  • In elk geval zeg ik niet dank u Bart, maar wel loopt naar de vaantjes

 3. De correcten zullen denken , laat ze maar wat zingen dat kan geen kwaad !
  Ik hoop dat de Vlaamsche Leeuw zo vlug mogelijk een afspraak maakt met den tandarts voor een nieuw gebit . Zijn tanden werden uitgeslagen en hij werd aan de ketting gelegd . Ik hoop echt , dat daar binnen de kortste keren verandering in komt .

 4. Dit jaar kreeg mijn man van een Limburgse vriend twee kaarten voor het zangfeest.
  Wij zaten dit maal op de beste plaatsen ooit, recht voor het podium. We zagen Jan Jambon twee rijen voor ons plaats nemen. Hij was vergezeld van zijn eega, die ik herkende als de zus van Vlaams Belanger, Pieter Huybrechts. Het echtpaar knikte naar alle kanten en gaf handjes. Ik zat dus tussen de personen waaraan N-VA kaarten had uitgedeeld.
  Het zangfeest was al een hele tijd op gang gezongen toen de leider, BDW, binnen kwam. Vanop het balkon links van mij werd hij begroet met de roep : wij zijn het volk, wij zijn het volk, duidelijk verstaanbaar op de stoelen waar wij zaten.
  Tien minuten later verscheen Ben Weyts. Een vijftal minuten daarna stonden de heren Jambon, De Wever en Weyts op om zich ergens naartoe te begeven. J en W kwamen terug maar De Wever is, om het met het liedje van Boudewijn de Groot te zeggen ‘niet teruggekeerd van de mokerhei’. En ik? ik zag mijn plan om met BDW een woordje te wisselen in rook opgaan.
  Na het einde sprak ik JJ dan maar aan. Stelde hem de vraag ‘jullie gaan het toch niet wagen om ons gasboetes uit te delen?’ De minister van binnenlandse zaken heeft heel wat om het hoofd en vroeg ‘wie is ons’. De mensen van het Pegida protest, was mijn logisch antwoord. ‘O, maar dat was een verboden betoging en bij een verbod wordt je beboet’ Toen werd hij weggetrokken.
  Dat was de repliek van de heer JJ die voordien ‘Vlaanderens schoonste dag’
  die
  ‘ wie niet dapper is, kan bij ons niet staan, wie niet durven kan moet ten onder gaan’
  en
  ‘O, Nederland, let op u saeck, de tijd en stond is daar. Opdat niet in de hoek en raak uw vrijheid, die voorwaar uw ouders hebben duur gekocht met goed en bloed en leven”
  Aan de heer JJ zijn die woorden niet besteedt, hij verdedigt gasboetes.

  • ‘Ons’… Duidelijk dat er nu geen ‘ons’ meer is, maar wel de ‘salons’, waarvoor Stoffelen waarschuwde. Waar is de tijd dat hij samen met De Roover de VVB uit het moeras trok? Dat hij een VB-lidkaart op zak had? Bracke, de grootste komediant ooit, zat er ook zijn best te doen ‘flamingant de service’ te wezen!

Reacties zijn gesloten.