Psychologische raad voor Merkels (… en onze) gasten

Afbeeldingsresultaat voor depressie cartoon humorGeen zin in werken? 

“Zin is de gemoedstoestand waarin je bent als je zinnen geprikkeld zijn, je zintuigen het schone waarnemen, je volzinnen betekenis hebben en je louter zinvolle doelen voor ogen hebt.”

Te moeilijk, veel te moeilijk. Bij het ontrafelen komen vier soorten ‘zin’ naar boven. De eerste: het zinnelijke, het lekkere, het lijfelijke aspect, het lustvolle. De tweede: het zintuiglijke, het esthetische. De derde: het zinrijke. : ‘We ervaren zin, doordat we volzinnen maken, in staat zijn te verwoorden wat we beleven, ervaren, maken, doen. Dit is de meest letterlijke vorm van zingeving door betekenisgeving.’ En als laatste het zinvolle, dat je bijvoorbeeld achter de doelstelling staat van de ondernemingen waar je (niet) werkt.

We vernemen meteen ook wat er aan het handje is bij Merkels beschermelingen.  Ze zitten in een dipje.  Een vakantiedipje.  En bovendien word je van al dat integreren moe, zó moe.

Om die dip te voorkomen, schrijven onderzoekers en gelukspsychologen, is het goed rustig de tijd te nemen om weer aan het gewone leven te wennen, je fijne herinneringen te koesteren door van die talloze foto’s op je mobiel een echt fotoboek te maken, je vrienden en familie over de vakantie te vertellen, of alvast nieuwe plannen te maken.

Verneem er hier méér over.

1 gedachte op “Psychologische raad voor Merkels (… en onze) gasten

  1. En als je berichten van de CDU leest, reduceert die partij zich tot een Merkel Verkiezing Vereniging. Toch toont de ‘Genossin’ en Kanzlerin zich een beetje bezorgd over het feit of ze in de toekomst Duitsland (en Europa) nog verdere schade zal mogen toebrengen.
    Julie Klockner springt echter voor de Genossin op de bres en verkondigt in een soort van voetbal nieuws, hoe belangrijk het is om Merkel trouw te blijven.

Reacties zijn gesloten.