Psychologische hulp voor de groenen gevraagd

De Groenen – in eender welk land – zijn altijd goed voor een grap.  Al is het voor hen bloedernstig.

In Duitsland heeft de fractie in de Bundestag de wens geuit voor meer psychologische begeleiding van immigranten.
En dat is dringend nodig, want – zo stellen zij – 40% van hen zou traumatische situaties beleefd hebben.   “Slechts” 23 psycho-sociale behandelingscentra bekommeren zich om hun geestelijk welzijn.   Komt erbij dat door een “moeilijke en onstabiele gemengde financiering” deze door “slechts” 14% voltijdse hulpverleners bemand worden.  Er zouden aan geen structurele eisen kunnen voldaan worden, want de financiële middelen die de staat voorziet, hebben meestal betrekking op een bepaald project of voor een bepaalde tijdspanne.

 Dus moet er dringend gezorgd worden voor meer financiële armkracht voor “een minimum verzorging” die onafhankelijk van de verblijfstoelating moet kunnen werken.  En uiteraard moeten dan ook tolken voorzien worden om de psychologische begeleiding waar te kunnen maken.
Volgens cijfers van de behandelingscentra namen in 2009 zo’n 8400 verrijkers het aanbod van psychologische begeleiding aan.  Daarvoor kregen ze per klant en per jaar “slechts een goede 21 uren”.  Wat zou betekenen dat slechts 15% van de potentiële klanten aan bod kan komen.

Als u het ons vraagt, is er dringend nood aan een behandeling tégen de groene waanzin.  Zou men daarvoor kunnen ingeënt worden?

FTB

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5b50313278f.0.html

1 gedachte op “Psychologische hulp voor de groenen gevraagd

  1. Het is hier deze week al eens gevallen, maar die groentjes hebben duidelijk aan de paddestoelen gezeten. Allee, de groentjes zijn overal zo.

Reacties zijn gesloten.