Probleem met je naam op Facebook?

Een Facebook gebruiker met de naam Phuc Dat Bich (probeer het eens op z’n Engels uit te spreken!…) moest een foto van zijn paspoort tonen om te bewijzen dat hij wel degelijk deze naam draagt.  Hij werd herhaaldelijk verbannen door de sociale media.

Phuc Dat Bich has been forced to share photos of his passport to prove his name is genuine

De heer Bich is 23 en hij werd ervan beschuldigd een “valse en misleidende” naam te gebruiken; vandaar dat zijn facebookprofiel verschillende keren afgesloten werd.
Zijn Vietnamees-Australisch paspoort toont zijn voornaam Phuc Dat, familienaam Bich.  Zijn volledige naam wordt uitgesproken als ‘Phoo Da Bic’ (fonetisch: foe da bik).

Facebook thinks I’m a terrorist. Apparently sending them a screenshot of my passport is not good enough for them to reopen my account.

Een vrouw met de voornaam Isis kreeg zelfs geen toestemming van Facebook om een profiel op te maken.  Ze dachten dat ze een terroriste was.  In oktober werden verschillende Noord-Amerikaanse Indianen (native Americans) door Facebook geschrapt omdat men ervan uitging dat hun namen vals waren.

Belfast Telegraph

2 gedachten over “Probleem met je naam op Facebook?

  1. In de VS pasten veel immigranten met onuitspreekbare namen zich aan en lieten hun naam wijzigen. Daar dus geen Élodie Ouédraogo. Hoeveel uren zou die al verspeeld hebben met haar naam te spellen alleen al? Stom kieken.

Reacties zijn gesloten.