Primeur: N-BA

De partij van de geliefde burgemeester van Antwerpen, de stad van de stralende A op rode achtergrond, zal binnenkort zijn nieuw logo bekend maken.  Het oude logo met de initialen van Nieuw-Vlaamse Alliantie met geel-zwart-witte kleuren dekt niet langer de lading van de mandatarissen, die hun karretje aan een nieuwe locomotief hebben gehangen.

Laat ons eerlijk wezen: de liberale overlopers hebben niet bepaald een Vlaams-nationaal imago.  In Antwerpen bv. hebben de N-VA mandatarissen van zowel de gemeenteraad als het schepencollege een duidelijk blauwe achtergrond: Ludo Van Campenhout, Rob Van de Velde, André Gantman, Luc Bungeneers, Marco Laenens zijn personen die wij nooit op het Zangfeest of – God behoede – op de IJzerwake zijn tegengekomen.  Evenmin viel hun aanwezigheid op bij straatacties tegen de verfransing door TAK of Voorpost.

In primeur, het nieuwe logo: N-BA, de Nieuw-Blauwe Alliantie, met een schattig leeuwtje, dat moet duidelijk maken dat het met het grommen, het klauwen en de tanden laten zien, best zal meevallen.

NVA nieuw logo N-BA

Blauw-geschelpte leeuw, logo N-BA
Studio Rony

 

 

Lees in dit verband ook Knack

3 gedachten over “Primeur: N-BA

  1. Het past enorm goed bij de meerderheid van de leiders van de NVA (Bracke en de blauwe overlopers), maar of het zo goed past bij de militanten (als die er nog zijn) dat betwijfel ik sterk

    • Het zou me niet verwonderen dat het idee kwam van die grote socialist, koningsgezinde en logeman Bracke

  2. O, het symbool van Antwerpen is een stralende A. En ik altijd maar denken dat die dingen rond de A gestileerde tranen waren. Hoe kan een mens zich zo vergissen.

Reacties zijn gesloten.