Positieve discriminatie mag niet te ver gaan…

Taz muß Strafe zahlen: Ein Verbrechen aus Haß? Foto: dpaGoed nieuws, denkt u?  Komt er een kentering? Toch niet.

De linkse krant TAZ, kort voor ‘Tageszeitung‘, moet een afgewezen mannelijke sollicitant 2700 euro schadevergoeding betalen.  De arbeidsrechtbank van Berlijn-Brandenburg achtte het bewezen dat de krant de uit Oekraïne (!) stammende eiser omwille van zijn geslacht benadeelde.  Deze laatste had gesolliciteerd voor een baan, die uitdrukkelijk voor ‘vrouwen met migratieachtergrond’ geformuleerd werd.

De rechters oordeelden dat dit tegen het gelijkheidsprincipe indruiste.  De krant gaat niet in beroep.  Als reden gaf de krant aan dat ze ‘slechts’ het nobele doel nastreefde méér vrouwen bij de hogere kaders te willen zien.  Nonsens, meenden de rechters, het ging niet om een leidinggevende functie maar om een stageplaats en bovendien is uitsluiting van mannen in strijd met de wet.

Waarom besteden we hier aandacht aan?
Omdat men blijkbaar wel mensen van eigen bodem mag uitsluiten, ongeacht hun geslacht.

Junge Freiheit

1 gedachte op “Positieve discriminatie mag niet te ver gaan…

  1. OOk in de VS werd een eind gesteld aan de jarenlange voorbehouden plaatsen voor zwarten aan de universiteiten, waardoor veelbelovende blanken werden gediscrimineerd. En dat in een land waar zelfs in tv series het aantal gekleurde acteurs bepaald wordt door de wet. Gek genoeg niet het aantal regisseurs of producenten of geldschieters.
    Over de taz : zelfs hier vele rechtse reacties, waardoor ik mij steeds afvraag waarom bij de keus dan ineens toch weer de helft links stemt? De uitleg vlg mij: de 4 grote groepen linkse mensen, nl de vrouwen, de jeugd, de elite en de moslims reageren nauwelijks op het internet.

Reacties zijn gesloten.