Positieve discriminatie in hoger onderwijs

Afbeeldingsresultaat voor positive discriminationWie heeft het potentieel tot ingenieur, tot economisch analist? Kennen ze Duits of Engels?
Kunnen ze logisch redeneren? Kunnen ze verder kijken dan hun neus lang is? (Vert. “Können sie, um die Ecke denken?”  Ongemakkelijke vragen.
Vooraleer ze aan de Hogeschool Westküste in Schleswig Holstein mogen beginnen moeten ze even spitsroeden lopen, want hun praalkennis komt niet per se overeen met de Duitse verwachtingen.  Een ‘Abiturgelijkende’ studierichting in Afghanistan is nu eenmaal niet hetzelfde als een Duits Abiturdiploma.
Tja, overal hetzelfde verhaal.  Diploma kwijt.  Raket in zijn huis.  Te duur om een copy in het oorsprongsland aan te vragen.

Als u het ons vraagt, puur racisme aan deze Hogeschool Westküste.

Gelukkig zijn niet alle hogescholen of universiteiten even streng racistisch:

Voor bio-Duitsers is het niet zo eenvoudig een studieplaats in het hoger onderwijs te krijgen.  Verwachten dat je aan een instelling in de buurt kan voortstuderen is niet realistisch.  Heel wat Duitsers moeten zich van het ene eind van de bunte Bundesrepublik verplaatsen naar het andere eind.  Voor zover ze een studieplaats kunnen in de wacht slepen.  Indien niet zijn er eventueel mogelijkheden in het buitenland tenzij ook daar… juist.

 

 

1 gedachte op “Positieve discriminatie in hoger onderwijs

  1. Ik hoop dat die hogescholen beginnen met ” De Geschiedenis Van De Islam ” te doceren Hoe een bloeddorstige krijger en pedofiel uiteindelijk tot profeet benoemd werd

Reacties zijn gesloten.