Politieke demagogie – bis

“Deelt in myn vreugde,  want myn schaap dat verloren was geraakt, heb ik gevonden. Ik zeg u: zo zal er in de hemel meer vreugde zyn over een zondaar die zich bekeert, dan over negenennegentig rechtvaardigen die geen bekering nodig hebben.”

Geen Januskop bij dit artikel, maar wel de vreugde van de Heer over de zondaar die terugkeert naar de schaapstal…

We zijn niet zo naïef te geloven dat Danny Pieters uit goedertierendheid tot inzicht is gekomen.  De nodige druk van bovenuit zal er wel voor nodig geweest zijn.  En eventueel het vooruitzicht op een ander lucratief schnabbeltje.  Denken we, maar durven we niet met zekerheid beweren.

Dat de verkiezingen stilaan in het verschiet komen, zal er wel niet vreemd aan zijn dat Danny Pieters dan toch afziet van zijn vertrekpremie.  Hij geeft ronduit toe dat het omwille van de commotie is die erover ontstaan is, maar hij zegt dat hij ook hoopt dat er “door mijn offer -want het gaat om veel geld- een regeling komt waarbij die vertrekpremies niet meer kunnen voor mensen die vrijwillig vertrekken”.

Pieters ontkent dat hij terugkomt op zijn beslissing onder druk van zijn partij. “U mag dat denken, maar wie mij kent, weet dat ik daar niet zo gevoelig voor ben.”

Tja, en morgen worden wij allen blijgemutst wakker in de republiek Vlaanderen, schijnt de zon elke dag en hoeven er geen subsidies meer verstrekt te worden voor inbraakbeveiliging.  Voor hoe dom houdt hij ons?

Florent Van Ertborn

2 gedachten over “Politieke demagogie – bis

  1. Golfbrekers Mogen schrijven wat ze willen maar de slogan “Denken , Durven, Doen ” wint zelfs aan betekenis !!

    Denken …. Hij dacht “Schandalig die oprotvergoedingen” Weg ermee !

    Durven …. Maar wie hem kent weet dat hij een durver is , een moedig man . Ondanks zijn “logica zelve” stond hij plots mee aan te schuiven aan de kassa !

    Doen …..Maar hij deed het niet en keerde tot grote vreugde van de Heer ,of voorzitter en de andere schapen terug naar de stal , om te voorkomen dat hij misschien halal geslacht zou worden .

  2. In tijden waarvan dat elke burger steeds meer van zijn loon en verworven rechten loon moet inleveren, kan dit politiek akkefietje weer tellen.
    Of dat het nu over een Pieters Torfs of weet ik wie gaat is voor mij ondergeschikt, dit systeem is schandalig, vooral voor politici die naast hun politieke carrière nog tal van ‘nevenberoepen’ hebben.

Reacties zijn gesloten.