Politiek, geld, macht

Een Gordiaanse knoop.  Speelvelden die naadloos op elkaar aansluiten.  De ene hand wast de andere.

Staan de poco media stil bij de nieuwe carrière van voormalig NAVO secretaris-generaal Fogh Rasmussen als adviseur bij Goldman Sachs?

Handelsblad kopt (vert.): “De gouden jongens aan de schakelaars van de macht.”

RT (vert.): “Het enigszins andere oorlogstoneel.”

Goldman Sachs wil van zijn expertise in ‘s werelds politieke reilen en zeilen gebruik maken.  Voor het eerst – zo luidt het – stapt een NAVO-politicus naar Goldman – de omgekeerde richting daarentegen gebeurt wel meer, een zetbaas die in zijn politieke loopbaan de belangen van Goldman Sachs dient.  Ex-Goldman Mario Monti volgde Berlusconi op in Italië.  Ex-Goldman Lucas Papademos de Griekse Papandreou, enz…

Goldman Sachs hield de kennisgeving eerder bescheiden.    Officieel heet het dat Rasmussen bij de Deense afdeling te werk gesteld zal worden ter bevordering van een betere communicatie met de Deense politiek.   De bevolking was nl. niet bijster gelukkig met de participatie van Goldman Sachs in de energieleverancier Dong, voorheen een staatsbedrijf.  De socialisten verlieten uit protest de regering in 2014, wat nieuwe verkiezingen uitlokte.  Goldman Sachs heeft 19% der Dong aandelen in portefeuille wat meteen betekent dat de bank belangrijke beslissingen kan blokkeren.

Goldman Sachs wil met Rasmussen op de loonlijst een goed inzicht in de geostrategische NAVO-doelstelliingen krijgen.  Rasmussen was de droomkandidaat als radicale tegenstander van Rusland en bepleiter van grote wapenaankopen der NAVO-lidstaten.   In hoever hij door de wapenindustrie een percentje mocht opstrijken voor zijn inzet kunnen we slechts vermoeden. Op dat niveau bestaat geen idealisme. Hij toonde zich in Dublin een felle voorstander van een 40.000 man snel interventieteam tégen Rusland.

Rasmussen weet als geen ander waar en op welke manier de wapenindustrie de volgende jaren in Europa een afzetmarkt kan vinden.  Hij kent de militaire conflicten, bestaande en geplande, sudderende en uitgelokte,  in oud-Europa en bij de nieuwe beste vriendjes van de VSA, Oekraïne en Georgië.
Die kennis is voor Goldman Sachs onbetaalbaar.  Een beredeneerd gokje wagen kan zeer lucratief zijn.

Uiteraard – wat dacht u? – zal Rasmussen beloven geen enkele informatie uit zijn NAVO-tijd aan zijn nieuwe werkgevers te verklappen.  Een man: een woord.  Een goedgevulde portefeuille: een woordenschat.

Ex-Goldman Mark Carney is nu de baas van de Bank of England. Ook de immens populaire baas van de ECB, Mario Draghi, was in een vroeger leven bankier bij Goldman Sachs. Hij loopt op eieren om niet van belangenvermenging beschuldigd te worden.  Hij heeft nooit op de vragen van Bloomberg i.v.m. de mysterieuze gebeurtenissen bij de Griekse instap in de eurozone. Goldman Sachs heeft ertoe bijgedragen de ware omvang van het Griekse betalingsbalans te verbergen.  Het Europees Hof van Justitie gaf Draghi gelijk en wees een klacht van Bloomberg af: geheimhouding was aangewezen omdat de onthullingen tot turbulenties op de geldmarkt zouden geleid hebben.  De waarheid is te gevaarlijk.

Ter illustratie deze twee video’s.  U kan er talrijke vinden op YT:

Ondertiteling en geautomatiseerde vertaling via rechthoekje en tandwieltje onderaan.

Bloomberg  –  Handelsblatt –  DWN

FT

2 gedachten over “Politiek, geld, macht

 1. Vermits we, zoals Lovenaar het bij herhaling stelde, in de Novus Ordo wereld leven en in die van Goldman Sachs zitten we diep in debet. Mochten de Gutmenschen het nog niet weten : debet is geen valuta, noch geld, noch weelde. Het is slavernij. Het is een strop om de nek als controle op arbeid en bezit.

 2. Een gedetailleerde analyse van het DONG schandaal :
  http://www.zerohedge.com/news/2015-08-09/goldman-hires-former-head-nato
  Het akkoord over DONG werd dan nog afgesloten door een linkse Deense regering!!!
  Van belang is ook de laatste paragraaf in het voormelde bruggetje :
  Ik citeer :
  “In other words, with one hiring decision, Goldman not only assured its financial dominance over Denmark, but is now sure to capitalize on whatever military developments NATO unleashes in the coming weeks, which by the looks of things will involve Goldman funding every group in the upcoming Syrian invasion and the resulting latest and greatest war in the middle east. “(=einde citaat).
  Goldman Sachs is dan ook het instrument in dienst van de banksters mafia’s van The City en Wallstreet, de drijvende krachten achter de NWO.
  De schuldslavernij is één der zovele wapens die worden ingezet door de NWO tegen onze westerse beschaving.
  Over de ” debt slavery” in de USA :
  http://endoftheamericandream.com/archives/debt-slavery-30-facts-about-debt-in-america-that-will-blow-your-mind
  Men heeft het al zover gekregen dat “schulden noodzakelijk” zijn !!:
  http://www.zerohedge.com/news/2015-07-30/debt-slaves-7-out-10-americans-believe-debt-necessity-their-lives
  Ik citeer uit dit bruggetje :
  “In America today, debt is considered to be just part of normal life. We go into debt to go to college, we go into debt to buy a vehicle, we go into debt to buy a home, and we are constantly using our credit cards to buy the things that we think we need.
  As a result, this generation of Americans is absolutely swimming in debt”(=einde citaat).
  Het voormelde moet dan ook de natte droom zijn van de banksters!!
  Of de verwezenlijking van het werk van God(=lees de duivel) :
  http://www.businessinsider.com/lloyd-blankfein-says-he-is-doing-gods-work-2009-11?IR=T
  Zolang de “duivel” de wereld zal beheersen, blijven we afstevenen op de ondergang.

Reacties zijn gesloten.