Politiek-correct?

Wordt Nigel Farages UKIP politiek-correct?

Hij wil per se van het racisme-stigma af.  Hij zal de kandidaten van gepigmenteerde huidskleur extra in de verf zetten tijdens zijn verkiezingscampagne.  Hij bevestigde aan de BBC One’s The Andrew Marr Show (zie bruggetje BBC onderaan) dat zijn partij wel eens in de fout gegaan was, dat er racistische opmerkingen geuit werden, dat zijn partij beter de doopceel van enkele kandidaten had moeten lichten.
UKIP heeft een scala aan al dan niet ‘gekleurde’ kandidaten, van bleek-met-sproeten tot ebbenhout met alle tussentinten.  Voor iedereen te zien.

En toch vindt hij het nodig hen speciaal op een verhoog te zetten om de politiek-correcte goegemeente te plezieren.  Hij gaat in het defensief en dat zijn we van hem niet gewoon.  Als er in zijn partij ongeoorloofde zaken gebeuren, dan dient hij de daders gewoon aan de deur te zetten.  Niet plooien of flikflooien.  En nadien weer voluit in de aanval gaan.

Kijk naar de video bij: BBC

FT

3 gedachten over “Politiek-correct?

 1. Hij moet ntl op eieren lopen, de britten zijn nu eenmaal een zeer links volk. Hun hoofdbekommernis is de EU, niet de moslims. In Engeland is zelfs de leider van de conservatieven een linkerd, believe it or not. Hun enige zorg is dat ze met niet meer als 70 miljoen (nu 60 milj) op het eiland moeten leven, maar als er nog veel meer immigranten bij willen, zijn ze bereid om zelf te emigreren.

 2. Men kan niet veralgemenen. Er zijn ook veel conservatieve Britten, maar Cameron moest een coalitie vormen met linksen wat de situatie niet verbeterd heeft. Vroeger was het altijd ofwel de conservatieven (de Tory’s) ofwel de linksen (labour) die aan de macht waren. De conservatieven van vandaag zijn dan ook weer niet meer zo goed (of zo conservatief) als die ten tijde van Margaret Thatcher.
  Het zijn vooral de Schotten die zeer links zijn.
  Ook daar worden ze overspoeld door een invasie van immigranten.

 3. Hij reed al aan de linkerkant van de weg lang voor hij premier werd:
  “Not for the first time, I found myself thinking that it is mainstream Britain which needs to integrate more with the British Asian way of life, not the other way around.” (Ivm de echtscheidingen en drugs in de uk)
  Ook had hij ooit een column in The Guardian, DE linkse krant van Engeland.
  In dezelfde krant werd hij door een andere columnist liefdevol omschreven als: “like a hollow Easter egg with no bag of sweets inside”
  En dat lijkt mij een juiste beschrijving: de man is gewoon te licht.

Reacties zijn gesloten.