1 gedachte op ““Politici zijn hypocriet”

 1. De ban van Trump voor bepaalde moslims, uit bepaalde landen zorgt voor verontwaardiging. Hier en overal.
  In Haaretz las ik dat heel wat joden protesteerden en vreesden Amerika niet in te kunnen omdat ze in één van deze moslim landen wonen. Vanuit christelijke hoek heb ik een dergelijk protest nog niet gehoord.

  Maar bij dat joods protest kan je je vragen stellen.
  In de Jüdische Allgemeine las ik over de kunstenaar Assaf Neu uit Tel Aviv. Die steekt zijn vier passen: een Israëlische, een Amerikaanse, een Hongaarse en een Franse in zijn bagage als hij op reis gaat. ‘Je weet maar nooit wat er kan gebeuren, waar ik misschien zal landen. Dus speel ik op zekere.’

  De Allgemeine gaat verder met de melden dat de meeste joden verschillende passen bezitten, gesteund op het afstamming princiep. Je moeder kan Belgische zijn, je vader Fransman, je vrouw Amerikaanse en zelf kan je in Canada geboren zijn. Dan heb je al direct een verzameling, die heel handig kan zijn zoals Neu meldt.

  Dat joods protest is dus voor de galerij, want met één van hun passen raken ze sowieso Amerika in. Voor het overige geloof ik ook niet dat ze de deur zouden worden gewezen als ze als niet-moslim uit een ban-moslimland Amerika in zouden willen.

Reacties zijn gesloten.