Polen: beelden die hier niet mogen getoond worden

Tijdens een betoging in Warschau tégen door de EU verplichte opname van asieleisers – hier weet geen kat dat er in Polen quasi maandelijks duizenden, tienduizenden op straat protesteren – ging een kandidaat voor de verkiezingen rond bij het publiek om hun mening te vragen.  En ja hoor, er was er eentje bij dat van mening was dat zij de Poolse pensioenen gaan redden…

Een beeld dat bij ons pas mogelijk is als de vakbonden hun leden betalen én vervoer regelen naar Brussel: 70.000 betogers luisteren naar hun ‘vakbondsleider’, de priester Jacek Miedlar.  We verstaan er slechts af en toe één woord van, maar het klinkt in elk geval enthousiaster dan het gefasel van de paus.

5 gedachten over “Polen: beelden die hier niet mogen getoond worden

  1. ‘Katholiki Polski’ verstond ik ergens; als de paus dat ter ore komt vliegt hij eruit.

    • Da’s ook het enige woord dat wij konden verstaan. Als hij eruit vliegt, dan richten de Polen toch hun eigen Vaticaanstad in Warschau op!

  2. Wij Vlamingen hebben met onze masale protestbetogingen tegen die Fluchtelingen de ogen van de Polen doen opengaan . Wij hebben al onze Europese broeders gewaarschuwd voor het gevaar ! Wij hebben alle registers opengetrokken . Onze cultuur , religie en leefgewoonte worden bedreigd door een hoop weldoorvoede vreemdelingen , terroristen , met hier en daar een originele vluchteling . Den Vlaamsche Leeuw heeft wereldwijd van zich laten horen . Onze Vlaamsche politiekers zoals BDW en Bracke moesten tot kalmte worden aangemaand omwille van hun racistische slogan’s. Zijne hoogheid hield zelfs een spoedvergadering met de ministers ! Hij vreesde voor zijn job en Laurent was al aan het bleten.

Reacties zijn gesloten.