Poco Prize – poco vrede

Dat journalisten voor hun onverdroten ijver om de “waarheid” naar boven te brengen, het onrecht aanklagen en zich inzetten voor een betere wereld is prijzenswaardig. En ja, ze mogen ook voor die moed beloond worden. Eventueel zelfs met een Nobel prijs… waarom niet, zelfs die van de vrede. We vragen ons echter af wie de lijst met in aanmerking komende kandidaten opgesteld heeft, wat de voorwaarden waren, wat daarbij in het oog sprong. We kunnen ons er iets bij voorstellen… U zal zich herinneren dat o.a. de EU en Barack Obama als vredesduiven gelauwerd werden.

En we vragen ons af waarom er gekozen werd voor een Russisch en een Filippijnse journalist(e) – twee nobele onbekenden – en niet voor bv. Julian Assange of Edward Snowden. Misschien omdat ze té moedig waren of omdat er druk werd uitgeoefend?

Assange heeft met Wikileaks talrijke schandalen en oorlogsmisdaden der VSA vanonder de mat gehaald. Niemand ontkent dit feit en de zgn. kwaliteitsmedia zijn er toen wel bij gevaren. Assange heeft ook Edward Snowden bij zijn vlucht uit Hongkong gesteund, nadat Snowden bekend gemaakt had dat de Amerikaanse geheime diensten tegen de eigen grondwet ageren door de eigen bevolking systematisch af te luisteren en te bespioneren. Dat daarbij ook aan het licht kwam dat en hoe de Amerikaanse geheime diensten in alle andere landen ter wereld op dezelfde wijze werken, was mooi meegenomen.

Assange werd voor zijn moed echter niet geëerd. Integendeel. Hij werd vogelvrij verklaard door de VSA en “bondgenoten-landen” werden aangemoedigd een strafbaar feit te verzinnen opdat Assange zou kunnen gearresteerd en berecht worden. De zgz. Zweedse verkrachting werd al lange tijd geleden verticaal geklasseerd. Deze aanklacht was de aanleiding van Assanges arrestatie in het V.K.; aan de vervolging kon hij 7 jaar ontsnappen door zich in de Ecuadoriaanse ambassade te verstoppen tot Ecuador niet langer de Amerikaanse druk weerstond, zich liet omkopen, en vervolgens Assange aan de deur zette waarop de Britse politie hem arresteerde. Sindsdien zit Assange in hechtenis; de VSA eisen zijn uitlevering, waar hem 175 jaar gevangenis boven het hoofd hangt.

Intussen verblijft Assange de facto sinds negen jaar in een gevangenis. De VN spreken zelfs over psychologische folter. In januari oordeelde een Brits rechter dat hij niet mocht uitgeleverd worden. De VSA gingen in beroep en kregen gelijk. Assange moet opnieuw voor een Britse rechtbank verschijnen.

Het lijkt wel alsof er in westerse politieke kringen en media een Assange-omerta afgesproken werd. En ook over de belangrijkste getuige die de klacht van de VSA moest onderbouwen, wordt in alle talen gezwegen. Deze berust op de getuigenis van een bedrieger, Sigurdur Ingi Thordarson, die inmiddels verklaard heeft dat zijn verklaringen, het fundament van de Amerikaanse aanklacht, door de FBI bedacht zijn. In ruil voor zijn gefantaseerd getuigenis kreeg hij immuniteit verleend door de FBI. Intussen zit de man in IJsland in de gevangenis wegens seksueel misbruik van negen kinderen. (Meer info: klik hier)

In plaats van Assange kregen een Russisch en een Filipijnse journalist(e) de vredesprijs. Wat zij gepresteerd hebben – we weten het niet. Het is echter duidelijk dat de Rus die niet kreeg voor zijn prestatie, maar uitsluitend en alleen omdat hij een criticus is van Poetins politiek. En die Filipijnse? Ach, we willen niet oneerbiedig zijn, volgens onze bescheiden mening heeft zij haar gedeelde prijs verdiend omwille van het feit dat ze een vrouw is. Geen van de beide nobele onbekenden zit in de gevangenis, is op de vlucht, wordt gefolterd en/of lijdt honger. Hoe moedig, hoe baanbrekend zij zijn, zal blijken als zij het podium betreden en hun toespraak houden. Of ze de wereld in de ogen willen kijken én het schandaal van Assanges negen jaar opsluiting zullen aanklagen…???

2 gedachten over “Poco Prize – poco vrede

 1. Dat Maria Ressa de Nobelprijs kreeg voor de vrede omdat ze een vrouw was, kan een rol gespeeld hebben. Er is echter een ander duister aspect aan Maria Ressa :
  http://aanirfan.blogspot.com/2021/10/maria-ressa-nobel-peace-prize-cia-in.html
  met citaat :
  “Maria Ressa, a Filipino-American journalist, has won the Nobel Peace Prize.
  She worked for many years for CNN.
  In May 1998, she reported on the riots in Indonesia which led to the fall of President Suharto.
  She reported that the riots were spontaneous events involving some students and some of the poor.
  She DID NOT report that these events were the work of the CIA and its friends.
  Why did Maria Ressa not mention the CIA and its friends? “ (=einde citaat).
  Inzake de “rellen” verwijs ik naar de tekst in de voormelde brug.
  In eerste instantie dient al opgemerkt te worden dat ze gewerkt heeft voor CNN (ook genoemd Criminal News Netwerk). !!! Een handlanger van Big Money, Big Media, Big Tech en Big Farma. Voormelde machtsgroepen zijn momenteel actief betrokken bij de Covid 19(84) samenzwering en terreur. Over haar “parcours” :
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Maria_Ressa

  En over haar plannen :
  https://edition.cnn.com/2021/10/08/media/maria-ressa-nobel-peace-prize-interview-intl/index.html
  met citaten :
  “(CNN Business)For journalist Maria Ressa, reporting the news has always been the priority. But the newly honored Nobel Peace Prize winner says she has been forced to “become the news” simply because of her determination to do the job properly and defend the rule of law…………..

  I think rule of law is critical for any democracy because if you don’t have rule of law then it is a hop, skip and a jump to fascism, because then whoever is in power decides who lives and who dies, literally.”
  Before co-founding Rappler, the Filipino-American journalist spent nearly two decades as a lead investigative reporter for CNN in Southeast Asia.
  “I’m very lucky because of CNN. You know. I had enough of a network to be able to fight back … I’m not fighting against the Duterte administration, I’m fighting for my rights. I’m still idealistic,” she said Thursday………..

  Ressa: ‘A battle for truth’
  With regard to the elections scheduled for next year, Ressa told CNN that reporting the facts was vital if democracy was to function properly.
  “How are we going to have integrity of elections if the platforms that deliver the news are biased against facts, that they actually spread lies laced with anger and hate? How are we going to have integrity of elections? This will be a battle for facts, it will be a battle for truth,” she said…. “ (=einde citaten).

  De commentaren van Maria Ressa in de voormelde citaten, zijn dan ook het toppunt van leugens en bedrog, wetende dat CNN in de USA actief meewerkte aan vervalste verkiezingen, en aan alle mogelijke vormen van censuur en intellectuele terreur in dienst van de 2 Olifanten in de kamer, bij de “oorlog tegen de waarheid”, over de communistische terreur in de USA. Een terreur waar ook de 3 gekende wapens worden ingezet.( Coudenhove Kalergi – Agenda 21 -30 en Covid 19(84).

  Zij geeft dan ook blijk van de voor links gekende tergende selectiviteit en partijdigheid. Of een “wolvin in schapenvacht”, met een verborgen agenda, en jonglerend met duivelse slogans.
  Belangrijker is echter over wat ze niet spreekt. Ik verwijs hier naar de tekst van de redactie.

  • Dank voor de toelichting. Het een sluit het ander niet uit. Dat het Nobelprijs comité niet voor een blanke rechtse schrijfster (… vinden die nog een uitgeverij? een krant? een weekblad?) zou gekozen hebben, ligt voor de hand.

Reacties zijn gesloten.