Poco Lego

Je zou toch menen dat heel de poco samenleving nu hoera roept.  Multicul en gehandicapten.  Wat wil een kind nog meer?

Het geeft een verkeerd beeld, luidt de kritiek.  Een kind zou er kunnen van uitgaan dat  slechts ouderen in een rolstoel belanden.  Ook als kleuter moet je weten dat het niet vanzelfsprekend is je zelfstandig te kunnen voortbewegen op twee gezonde benen.    Lego gaf geen krimp: het kind kan eender wel poppetje in de rolstoel zetten om zijn/haar fantasie bot te vieren!

Zozo.  Wij zijn niet bepaald gelukkig met de veronderstelde samenstelling van de maatschappij.  Wat met de gender-geplaagde-minderheden?  Wij kunnen noch een quasi naakte man in een roze tutu noch een dragqueen bij het assortiment ontdekken.  En wat met de moslim minderheid?  Waar is de boerkamadam of haar baardman?

Het kan beter!

FVE

2 gedachten over “Poco Lego

  1. Je aanmerkingen zijn terecht, FVE.
    Dat kan dus binnen de kortste keren aangevuld worden. Wat ik ook nog zou waarderen is dat sommige gezichten blijk zouden geven van ziekelijk druggebruik + gezichten die duidelijk tonen dat er een hoek af is. Tenslotte moet de jeugd vertrouwd worden gemaakt met alle vormen van een handicap.

  2. Zelfs het speelgoed kent een toekomstgerichte evolutie . Die waanzin wil maar niet ophouden . Straks kun je barbies kopen met bijgevoegde speelse atributen , om te stenigen of het hoofd af te snijden .

Reacties zijn gesloten.