Poco kookadvies volgens maatschappelijke evolutie

“Het is niet de taak van de vrouw om voor de man te koken. Dat is meer dan een halve eeuw teruggaan in de tijd.”

De Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame vindt het niet kunnen dat vrouwen verondersteld worden  ‘gezond’ te koken voor hun man.  Niet dat de ervaringsdeskundige Jury pleit om de echtgenoot vol te stoppen met cholesterolstimulerende voeding, ver van, maar dat de vrouw – nog altijd – verondersteld wordt in een hopeloos gedateerd rollenpatroon in de echtelijke pas te lopen, dàt is erover.

Hier laat de Jury een serieuze steek van het multi-geslachtsbreiwerk vallen.  Van koken voor de echtgenote / vrouwtje is geen sprake.  En de mannenkoppels worden helemaal genegeerd.  Die mogen doen wat ze willen, gezond of ongezond.  Interesseert de Jury niet.

Lidl teruggefloten na radiospotje ‘kook dus lekker en gezond voor uw man’

Omdat de reclamespot de indruk wekt dat het de taak van een vrouw zou zijn om (gezond) voor haar man te koken, vraagt de Jury voor Ethische Praktijken om de spot stop te zetten.
De Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame (JEP) heeft supermarktketen Lidl na een klacht gevraagd om een spot stop te zetten waarin de frase ‘Kook dus lekker en gezond voor uw man’ weerklinkt. Het zelfdisciplinair orgaan voor de reclamesector vond de spot “bijdragen tot een bestendiging van een stereotype dat indruist tegen de maatschappelijke evolutie”.

Lidl geeft aan de beslissing te respecteren en maatregelen te nemen voor toekomstige spots.   Lees meer…

Er bestaan nochtans nog vrouwen, die vinden dat ze in de keuken horen…

FVE

2 gedachten over “Poco kookadvies volgens maatschappelijke evolutie

  1. In de reclame voor Laperre hoorapparaten wordt daarentegen de man aangemaand om de vuilzak buiten te zetten. “Het is echter niet de taak van de man om voor de vrouw de vuilzak buiten te zetten. Dat is meer dan een halve eeuw teruggaan in de tijd.”

  2. Wat zeggen die knappe gasten van de Ethische praktijken over de moslimvrouwen die gaan niet 50 jaar maar 1400 jaren terug in den tijd

Reacties zijn gesloten.