Poco journaille

mediamanipulatieDe video begint met informatie over Molenbeek, een zgn. stadsdeel van Brussel, niet veel anders dan eender welke andere Europese stad met een groot aantal migranten.  Met een groot aantal journalisten omdat vele aanslagen in Europa op de een of andere manier met Molenbeek te maken hebben.  Madrid, Jood Museum Brussel, Charlie Hebdo, Parijs.

De ouders Abdessalam zouden van de radicalisering van hun kroost niets gemerkt hebben.  Vanaf 0’55” komt de voormalige scherprechter van het Spionnencentrum, nu voorzitter van de Foyer,  in beeld.  Hij waarschuwt dat men de ‘mensen’ niet mag stigmatiseren: het probleem in Molenbeek bedraagt 1% van de hele bevolking, dixit Leman.  Hij wil de rest van de bevolking, 99%, beschermen tegen de verlokkingen van de radicalisering.  Eigenlijk, zo stelt hij, zou de politiek hem moeten helpen maar op daarop kan hij niet rekenen.  En dan vertelt hij dat de politiek te ver van de werkelijkheid staat, dat hij het allemaal wel beter weet want hij was kabinetchef en directeur, hij weet dat ze (de politici) niet geïnteresseerd waren.

Lars Bové van de Tijd bevestigt dat het probleem niet ernstig genomen werd.  Er was een socialistische burgemeester aan het roer, één van de verdachten werkte voor hem.  Wat aantoont dat het probleem van Molenbeek niet erkend werd.  Zelfs nadat in januari een terroristische cel ontmanteld werd minimaliseerde de huidige burgemeester (Bové zegt het Engelse ‘liberal’ maar hij bedoelt onze ‘liberaal’) het probleem.   Vandaag ontkent ze de feiten niet meer.  De politiek was zich ervan niet bewust – op geen enkel niveau.

De Duitse journalist herkauwt dan het gekende adagio van uitzichtloosheid, werkloosheid, kansloosheid, een broeihaard voor islamisten. Doordat de belgische politici de toestand genegeerd hebben zal een oplossing niet gemakkelijk zijn.   Een slimme jongeman, die journalist, de belgische samenleving zal zich ermee moeten bezig houden, concludeert hij.  En moet zich hoeden de 95.000 inwoners niet over dezelfde kam te scheren, hen allemaal te verdenken, want een dergelijke stigmatisering is een deel van het probleem.

Poco journaille.

6 gedachten over “Poco journaille

 1. De naam ‘islam’ schept verwarring, men zou het beter ‘arabisch geloof’ of arabisme noemen, naar analogie met het joodse geloof of judaïsme. Dan zou het duidelijk zijn dat deze ‘religie’ ontworpen werd op maat vd Arabische ziel en verwachtingen, en dat, met of zonder islam, de Arabier dezelfde zou zijn: gewelddadig, doodsverachtend zowel voor hemzelf als voor zijn vijanden, superieur, autoritair, racistisch.

 2. Nog een wonder dat de Amerikanen ivm de San Bernardino-moorden nog geen verband met Molenbeek hebben vastgesteld.

 3. 1% vd inwoners is geradicaliseerd vlg de pater, dat zijn er dus bijna 1000. Nog werk aan de winkel voor de politie. Allemaal de schuld van het beleid en de ‘achterstand’, alhoewel velen een job hadden en zoveel kansen als elk ander om zelf een zaak te beginnen.

  • Waauw, Frans, tèvéél haver gekregen (?) zodat er drie reacties vanaf konden… De françoistjes zouden dat “excès de zèle” noemen. 🙂 maar… wél gelijk hoor.

 4. Breaking News
  Verwacht …… Groote betoging van Brusselse en Antwerpse Moslims met vertrek op 30 februari 2016 aan het Allahplein te Molenbeek met als slogan “We zijn het beu , weg met het fundamentalisme !”” Spandoeken in den stoet die niets aan de verbeelding overlaten!
  Wanneer mag onze baard eraf ! ( met sponsering van Gilette smeermesjes ) .Wij willen de wulpse vormen zien van onze vrouwen en geen burkas ……. Wij houden van een frisse Stella Artois en die heerlijke pint houdt van ons ( sponsering door Stella Artois)…….. Wij eisen varkenvlees op het menu , Mohammed of geen Mohammed………. Wij willen meestappen in een Gay Pride parade zodat de meeste van onze broeders erkenning krijgen….. Wij wilen aan iedere moskee een bar waar wij na het gebed iets kunnen drinken…..
  Wie had zoiets kunnen dromen en wij maar lullen dat onze zandbakbroeders zich niet willen aanpassen

Reacties zijn gesloten.