Pintjesverbod heeft niets met de islam te maken

Islam heeft niets te doen met islamMoslim voorzitter van derde-provincialer SC Vilvoorde  verbiedt alcohol in kantine en roken op minder dan 40 m afstand. 

Na het voetbal een pintje gaan drinken, voor veel supporters hoort dat erbij. Bij derdeprovincialer SC Vilvoorde gaat dat echter niet meer: zij hebben alle alcoholische dranken officieel verboden in de kantine. De voorzitter van Vilvoorde is moslim, en dat zorgt nu voor een stevige rel.

Veel fans denken dat voorzitter Carim Fnine een persoonlijke agenda heeft, maar hij benadrukt dat zijn geloof er niets mee te maken heeft. “Maar het heeft helemaal niets met godsdienst te maken. Toen deze club werd opgericht, is beslist dat de jeugdploegen centraal zouden staan. En drinken en roken is volgens ons niets voor de jeugd. Ook roken in de buurt van de kantine hebben we verboden. Daarvoor moet je 40 meter verderop gaan staan”, vertelt hij aan NewsMonkey.

Fnine had niet verwacht dat er zo veel commotie ging ontstaan om zoiets banaals. Zelfs het gemeentebestuur is nu betrokken bij de zaak: de Schepen van Sport Kevin Vincke ontfermt zich persoonlijk over deze materie. “Ik vind dat iedereen de vrijheid moet hebben om te drinken wat hij of zij wil, dus ook een pintje bier. Ik ben zelf opgegroeid in het voetbal en heb nooit anders geweten dat er na de match een pint werd gedronken”, aldus Vincke.

Ook de tegenstanders van Vilvoorde vinden het maar een vreemd idee. “Lachen en zeveren na de match met een pintje in de hand hoort gewoon bij de voetbalcultuur”, aldus Roland Barbieux van reeksgenoot Peutie. “Uit beleefdheid zijn we een stuk taart gaan eten met de thuisploeg. Maar daarna zijn we snel naar de tennisclub ernaast getrokken om enkele pinten te gaan pakken.”

Of zijn bestuur met de beslissing van de voorzitter akkoord ging? Klik op: http://sportingclubvilvoorde.be/club/bestuur/

Geleend bij Voetbalprimeur

6 gedachten over “Pintjesverbod heeft niets met de islam te maken

  1. Ik heb het echt gehad met die islam…
    Nvdr: Het spijt ons: je zal begrijpen dat we jouw reactie niet in de originele vorm kunnen plaatsen. We weten dat je uiting wil geven aan je frustraties en wanhoop. Het is geen censuur maar gewoon gezond verstand.

  2. Volkomen gelijk voor de voorzitter Carim Fnine… voetBAL is ènkel maar een sport voor honden en apen zoals de ongelovigen zijn.
    “Ware gelovigen” spelen dat spel met een afgesneden hoofd van een gijzelaar… gijzelaars genoeg om de kapotgeschopte kop te vervangen tijdens het spel.
    Is de voorziene voorraad op, dan kan men nog steeds een “minder-ware” gelovige uit de aanwezige supporters nemen, hoor…… “no es problemo” zoals de Spanjaarden zouden zeggen. 😉

  3. Het proberen waard , een munttheke met een alcoholgehalte dat noemen we dan een ” Maes-Mohamed ” of een ” Allah van’t vat ” of voor mij “een Carimmeke” .

Reacties zijn gesloten.