Pingpong-racisme

“Racist! Zelf een racist!”

Het Brussels stadstheater KVS, in schoon Vlaams “de Koninklijke Vlaamse Schouwburg”, stelt op zijn webstek dat het ten opzichte van de multiculturele KVS-ploeg niet langer te verdedigen is om structureel samen te werken met ‘een krant waarin mensen in beeld of woord worden beschimpt, enkel en alleen omdat ze een andere huidskleur hebben.’

Euh… Welke krant?  Hebben wij zo’n krant?  Zelfs ‘t Pallieterke zou dit niet durven.   U gelooft het niet: het gaat om De Morgen.  Hans Vandeweghe schreef: ‘Afrikanen kunnen zich geen zes weken concentreren op één doel. Als ze twee wedstrijden hebben gewonnen, zwermen de makelaars het hotel binnen, gevolgd door de groupies, gaat de druk van de ketel en weet de meegereisde tovenaar niet meer van welk hout pijlen te maken.’

En da’s erover voor de KVS, vér erover. Onaanvaardbaar. Het Brussels stadstheater profileert zich al jaren op diversiteit in onze samenleving, werkt met Afrikaanse artiesten en heeft Afrikaanse werknemers in dienst.  Daarom wordt de samenwerking vanaf nu voor eeuwig en altijd gestopt.  De Morgen wou zich zelfs niet verontschuldigen.  Integendeel.  Hans Vandeweghe, jawel een racist op de loonlijst van De Morgen, bestond het als antwoord te verwijzen naar ‘overgesubsidieerde parochiezalen‘.  Vinden wij niet slecht gevonden.  Die man heeft zin voor humor.  Misschien moeten we hem een rubriek op Golfbrekers aanbieden.  Als ‘t Pallieterke ons niet voor is.

De Standaard

FVE

4 gedachten over “Pingpong-racisme

  1. Zoals ik altijd zeg “de boemerang komt uiteindelijk in hun eigen gezicht terecht”.

  2. ‘ enkel en alleen omdat ze een andere huidskleur hebben.’’? Neen, omdat ze zich geen 3 weken kunnen concentreren. Die zwarte huidskleur is slechts een indicatie dat er een ander mens in schuilgaat. Of dacht het KVS dat zwarten harder kunnen lopen en beter kunnen boksen, dansen en voetballen , alleen maar omdat ze een andere huidskleur hebben?

  3. De meegereisde tovenaar mist de gezelligheid, iets wat de Noord-Amerikaanse krant ‘Le commerce’ al opmerkte op 19 oktober 1837.
    “De gezelligsten van alle mensen zijn de negers, die op intellectueel gebied ook beslist achterlijk zijn. De zwarten hokken, vrije en slaven door elkaar, in grote aantallen in zo klein mogelijke ruimten, omdat zij er niet genoeg van kunnen krijgen, hun zwarte, stompneuzige gezicht herhaald te zien”.
    En hier moeten zij, in wat grotere ruimten, ook op blanke gezichten kijken. Vaneigens dat ze zich niet kunnen concentreren.

  4. De Morgen is nog niet goed genoeg om mijn patatten op te schillen. Want dan krijg ik mot met de voedselinspectie: men mag patatten namelijk niet in aanraking laten komen met stront.

Reacties zijn gesloten.