Petitie tegen camionverstekelingen

Gerelateerde afbeelding

De vervoersector heeft er genoeg van: gewelddadige verstekelingen, boetes, beschadigde vrachtwagens of – erger – dode chauffeurs.
De wanhoop nabij kozen ze voor de meest uitzichtloze actie bij de minst geïnteresseerden, de EU-politici. Alsof die er een nacht wakker van liggen. Zij hebben er tenslotte geen last van in hun ivoren toren.
Er is slechts één oplossing: de grenzen dicht! 

Een delegatie Nederlandse vrachtwagenchauffeurs heeft in Brussel een petitie overhandigd aan EU-parlementariërs vanwege problemen met illegalen die als verstekeling naar Engeland proberen te komen. Ze eisen meer beveiligde parkeerplaatsen, meer bescherming en stellen een Europees telefoonnummer en app voor noodgevallen voor. Meer…

Vrachtwagenchauffeurs die via Calais naar het Verenigd Koninkrijk reizen, hebben steeds minder zin om dat traject af te leggen. Ze krijgen te maken met migranten die met alle geweld een plekje in de laadruimte willen bemachtigen, en dat mag je letterlijk nemen. Meer…

Sinds januari werden meer dan 17.000 pogingen geregistreerd om aan boord van een vrachtwagen of trein met bestemming G.B. te geraken.

De politie is kop van jut.