Perzische Lente of net iets te veel toeval? (2)

Afbeeldingsresultaat voor zoroaster citaten

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zarathustra

Mister Dax,Dirk Müller gelooft evenmin in toeval.  Hij heeft ook zo zijn mening over de ‘spontane’ protesten in Iran.

“Sinds donderdag zijn er protesten in Iran… omwille van de verhoogde prijs van de eieren… omdat in de toekomst benzine duurder zal worden…”

 

Samenvattend: “Het heeft hetzelfde verloop als de gebeurtenissen van de laatste jaren in Syrië en in andere M.O.-landen: De regering moet vallen, in die zin worden protesten ‘gestuurd’. 

We weten allemaal al lang naar wat dat in Syrië geleid heeft, welke voorbereiding eraan vooraf gegaan is en nu gebeurt dat ook in Iran. 

Het is afwachten hoe de EU daarop zal reageren, of ze het kan beperken, hoe het vervolg – zoals in Syrië?- zal zijn.  In Syrië was het niet bepaald een groot succes.  

Het kruitvat in het M.O. zal in 2018 niet aan belang afnemen.  Hier – zij het in Palestina, Syrië, zij het in de hele Iraanse halve-maan bereik tot in Irak, Syrië en Libanon en natuurlijk ook Gaza, hier zullen de grote meningsverschillen uitgevochten worden tussen enerzijds de Saoedi’s, Israël, de VSA en anderzijds de met Iran sympathiserende landen. 

Dit thema zal 2018 beheersen.

Laten we de ons verleende informatie nemen voor wat ze is, laten we ons niet voor de gek houden.  Het gaat hier om strategie, om grote thema’s en absoluut niet om de prijs van de eieren.”

 

Ron Paul vraagt zich af:

“Is het een toeval dat de grootste protesten sinds 2009 gebeuren kort nadat er een geheim akkoord bekend geraakte tussen Washington, Tel Aviv en Riyadh om Iran te destabiliseren?  En er kort nadien een uitvoeringsbevel door president Trump werd uitgevaardigd dat hem zal toelaten Amerikaanse bezittingen van eender wie die hij verdenkt “de mensenrechten met de voeten te treden”… or van eender wie die een vermoedelijke “mensenrechtenschender” helpt?”

“Zou het kunnen dat onze regering in botsing komt met de wil van de bevolking?”

Perzische Lente of net iets te veel toeval?