“Per ongeluk”

“De man is spoorloos.”

Het gerecht in Mechelen heeft per ongeluk een Algerijnse misdadiger vrijgelaten uit de gevangenis. De man had moeten uitgeleverd worden aan Zwitserland om er terecht te staan voor een reeks inbraken.

De Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen bevestigt de feiten. Volgens het parket bezorgde de politie de nodige documenten aan de gevangenis, maar het gevangeniswezen stelt dat daarvan in het dossier van de man niets terug te vinden valt.

Zakaria E.B. is een Algerijnse illegaal die doorheen Europa reist en leeft van inbraken. Hij werd in oktober betrapt door een politiepatrouille in Mechelen en aangehouden. Tijdens het onderzoek bleek dat hij ook werd gezocht door het gerecht in Zwitserland. Al snel volgde een officieel uitleveringsverzoek aan België, dat ook aan Zakaria E.B. werd betekend in de gevangenis. Wie in zo’n ‘uitleveringsdetentie’ zit, kan in afwachting normaal niet vrijkomen.  Lees meer…

3 gedachten over ““Per ongeluk”

  1. De fouten die “per ongeluk” door het belgisch gerecht aan de lopende band gemaakt worden zijn niet meer te tellen. Worden er ooit verantwoordelijken ter verantwoording geroepen? Eerlijk gezegd, nog nooit iets van gehoord.

  2. De werking van de maffia heeft altijd zo geweest; zorg dat je in alle diensten aanwezig bent, zowel parlement, gerecht, advocatuur en prison om elkaar te beschermen, de kleine crimineel draait ervoor op of word geliquideerd. Mijn grootvader zei het mij al toen ik als kind vroeg wat dat groot gebouw was “Dat manneke dat is een prison, ‘t is gemaakt door het gewone werkvolk en zij moeten er in”.

Reacties zijn gesloten.