Pensioen-Unie

EU:  De onteigeningen van de nationale bevoegdheden gaan onverminderd verder.

Terwijl u zo gaat slapen wordt in Brussel de Pensioen-Unie opgetuigd

Dat is het vervelende aspect aan iets wat wij wel eens de Euro-TGV noemen. Het gaat zo snel dat u het niet kunt bijhouden. Op dit moment bouwt men in Brussel aan de de Pensioen-Unie. Dat betekent dat alle Europese landen over elkaars pensioen gaan, ook naar toezicht. PPGM kan dan bijvoorbeeld naar Malta of Cyprus verhuizen en daar onder toezicht staan. Deelnemers hebben dat soort vrijheden helaas weer niet. Uit een persbericht van onze MinFin Jeroen Dijsselbloem mogen we opmaken dat dit ‘de laatste’ vergadering over dit onderwerp was (PVDA’er Paul Tang lijkt ook op de foto te staan) wat betekent dat pensioenen straks ook een Europese aangelegenheid zijn. Pijnlijk, zo voor het referendum over de Brexit want dit aspect was nu geen onderdeel van de campagne terwijl het dat wel had moeten zijn. Met assets van ruim duizend miljard heeft Nederland het gezondste pensioenstelsel van Europa. In sommige landen, zoals Griekenland of Portugal bestaat dit principe niet eens. Wij kunnen hier alleen maar verliezen.

Met dank geleend bij 925.nl

3 gedachten over “Pensioen-Unie

 1. Er is ook nog de EUSSR garantieregeling voor spaartegoeden waartegen er grote weerstand kwam :
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/05/11/sparguthaben-massiver-widerstand-gegen-einlagen-sicherung-der-eu/
  met citaat :
  “Sparguthaben: Massiver Widerstand gegen Einlagen-Sicherung der EU
  Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 11.05.16 09:23 Uhr
  Der Widerstand gegen die geplante gemeinsame Einlagensicherung der EU ist überraschend angewachsen. Offenbar fürchten nun mehrere EU-Staaten den Unmut ihrer Wähler, wenn ihre Sparguthaben für alle Banken in der EU als Haftung verwendet werden können. Außerdem könnten die Sparer ihr Geld von den Banken abziehen, was die ohnehin fragilen Banken in Europa unter Druck setzen würde. “(=einde citaat).
  Ondanks de tegenstand gaat de EUSSR dit toch doorvoeren, weliswaar met een list :
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/06/14/bank-runs-verhindern-eu-treibt-gemeinsame-banken-haftung-voran/
  met citaat :
  Bank-Runs verhindern: EU treibt gemeinsame Banken-Haftung voran
  Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 14.06.16 01:26 Uhr
  Die Euro-Gruppe bereitet trotz des massiven Widerstands aus Deutschland die Einführung einer gemeinsamen Einlagensicherung vor. Bis zum Jahresende soll eine grundsätzliche Einigung erreicht sein. Bundesfinanzminister Schäuble arbeitet offenkundig an einer Lösung mit, um Bank-Runs im Falle einer Banken-Krise zu verhindern. “(=einde citaat)
  Dit doordrijven gebeurt nu onder een andere naam (=EDIS!!):
  “Die EU treibt einem Zeitungsbericht zufolge trotz Skepsis aus Deutschland das geplante EU-Einlagensicherungssystem voran, wie Reuters meldet. Das System wird nun mit einem Fachbegriff versehen und heißt ab sofort Edis”(=einde citaat).
  Ook hier zal het Noorden(met Vlaanderen) van de EUSSR geplunderd worden om de putten in het Zuiden te vullen.
  Of eens te meer zien we hoe de EUSSR een België in het groot is!!

 2. Europa is een machine geworden die door technocraten en politici aangepast en bestuurd wordt , en waar de modale burger niks maar ook niks in de pap te brokken heeft, die mag eens om de zoveel jaar stemmen en dan doen ze wat ze willen met die stemmen,
  1. om zichzelf in stand te houden, winforlife voor duizenden europrofiteurs
  2. om zichzelf een eigenlof-plaatske in de geschiedenisboeken te verzekeren
  3. om zich sympathiek te maken tegen honderden miljoenen minushabensen tegenover enkele tientallen miljoenen goede huisvaders die gedurende hun zaakjes netjes beheerden, door deze laatste te pluimen en hun bijeengegaarde centjes gewoon af te pakken en onder die zogenaamde hulpbehoeftigen te herverdelen zo heet dat dan

  Eigenlijk de meest hallucinante politiek-financiële plunderconstructie aller tijden,
  nog sterker dan de maffia…
  Een eeuwenoude Westerse verantwoordelijkheids-ideologie van hard werken en sparen wordt vervangen door blijf maar lekker niks doen we zullen je toch vergoeden.
  Ik begrijp heel goed de Brexit aanhangers,
  die hebben het allang door.

  Wolinski zaliger had daar een mooi zinnetje over:
  ce qu’on donne aux uns il faut d’abord le prendre aux autres.

 3. Vanaf het ontstaan van die EU misdaadorganisatie was het reeds duidelijk, Europa ligt in de handen van maffia en de burgers zijn de klos.
  Voor het vuile werk halen ze massaal die barbaren naar hier die nog niet met de ogen knipperen bij het kelen of verkrachten van een westerling, die met volle inzet en plezier tientallen burgers de dood injagen.
  Die EU moet gesloopt worden willen wij overleven en een toekomst nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen, wij moeten de grenzen sluiten en alles maar dan ook alles wat hier geen toegevoegde waarde heeft geleverd eruit flikkeren te beginnen met de illegalen en criminelen van vreemde origine.
  Dubbele nationaliteit afschaffen en sowieso islam totaal verbieden op Vlaams grondgebied, mosselketen gebruiken als zwijnenstallen want een lekker stukje vlees van een zwijn is heerlijk.
  Ik heb het echt gehad met dat EU tuig.

Reacties zijn gesloten.