Peiling kiesintenties

https://i0.wp.com/photostock.newsmonkey.be/photo708/01/50/13/64.jpeg?w=584De rechts-conservatieve partij Vlaams Belang doet het bijzonder goed in de meest recente peilingen. Volgens de bevraging van La Libre, RTBF en Dedicated zouden 9,7 procent van de Vlamingen nu op de partij van Tom Van Grieken stemmen. Bij de verkiezingen in mei 2014 bedroeg dat percentage slechts 5,8 en bij de peilingen in mei 2014 steeg het al naar 7,9.  Lees meer…

La Libre

19 gedachten over “Peiling kiesintenties

 1. De veranderingen zijn kleiner als de foutenmarge, dus te verwaarlozen. Met de huidige asielcrisis had ik 20% voor het VB verwacht.

 2. Door de grote leugens die de N-VA ons wijsmaakt, gaan er waarschijnlijk een heel deel kiezers terug naar onze partij komen. En zoals G Annemans al zei op het colloquium: ‘Ze zijn welkom, want ze hebben allemaal gelijk’.

 3. De stijging van Vlaams Belang verbaast mij helemaal niet. De huidige toestand met “vluchtelingen” wordt amateuristisch aangepakt door de meerderheidspartijen. En vooral niet te vergeten het Tom Van Grieken effect, Barbara Pas, Chris Janssens en nog meerdere jonge mensen die het vuur en doorzettingsvermogen van een Annemans en Dewinter zijn trouw gebleven en voortzetten. Zij het dan in een verjongd jasje. Goe bezig mannen en madammen, doe zo voort. Ik heb alle vertrouwen in jullie.

 4. Reken er maar enkele % bij. Als ik mijn oor te luisteren leg bij groepjes mensen als het over de vreemdelingenproblematiek gaan, zeg ik steevast dat het aan mij niet zal gelegen hebben want ik stem al jaren voor het Vlaams Belang die geen racistische partij is maar een partij die voor de toekomst van zijn eigen bevolking wil zorgen en hoopt een beter leven te geven voor zijn kinderen en kleinkinderen. Zonder het hen te vragen wat hun voorkeur ook mag zijn zie ik aan hun blik wat ze willen zeggen en dat zegt genoeg.

 5. Pfff… en nog-steeds hebben de “zogezegde” Vlamingen geen verstand bijgekregen… het V B had op de éérste plaats moeten staan, vooràl nu ze (toch al) gemerkt hebben wàt de geloofwaardigheid van de NvA eigenlijk ècht “waard” is. 🙁

 6. Hoop doet leven, maar ik vind dat we het verlies van de NBA volledig naar ons zou moeten komen en dat we met de tijd gans die klucht van de NBA zouden moeten opslorpen

 7. Dat is uitermate verheugend nieuws. Het bewijs dat de Vlaams-nationalist, die bij de vorige verkiezingen te goeder trouw meende Vlaanderen vooruit te kunnen helpen uit het Belgische moeras door ziijn stem te geven aan de N-VA toen, stilaan begint in te zien hoezeer zijn Vlaams vertrouwen in die partij intussen schaamteloos werd misbruikt (intussen iedereen wel bekend als de marketing-strategie van de N-BA), zodat hij zich meer en meer begint af te keren van deze Belgische partij als elke ander. Ondanks het Vlaamse schijndiscours van boegbeeld en uithangbord, BDW, de Vlaamse lorelei. Luister naar zijn woorden, maar kijk niet naar de daden van de N-BA. Nietwaar, teo? Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Dat is nu volop aan de gang. Op weg naar een volledig uit het Belgische keurslijf bevrijde Vlaanderen !

 8. Peilingwinst voor sp.a. Komt waarschijnlijk door ons aller Kathleen kwikkelkopje. Voor haar is de maat vol en wil ze de Sloveense broeders van de Internationale uit de Europese socialistische fractie. Fico van de Smer partij heeft het niet zo op ‘vluchtelingen’, vermoedelijk heeft hij in tegenstelling tot Kathleentje hun stemmen niet nodig Hij wil ze het land niet in en zich geen quota’s laten opdringen. Bovendien gebruikte de Sloveense politie dan nog traangas tegenover hen.
  Partij trekken voor volksvreemden legt de sp.a blijkbaar geen windeieren.

 9. Deze bron bevestigt (min of meer) de cijfers van de laatste peiling in Oostenrijk zoals vermeld door Frans: http://m.oe24.at/oesterreich/politik/Umfrage-SPOe-stabil-FPOe-zieht-weg/204809487
  De Gallup-peiling tussen 14 en 17 september bij 400 (vierhonderd) Oostenrijkers geeft de volgende resultaten:
  FPÖ: 32%
  SPÖ: 25%
  ÖVP: 21%
  Als geschikte kandidaat als kanzler staat HC Strache (FPÖ) met 30% op gelijke hoogte met de huidige kanzler Werner Faymann (SPÖ).
  75% van de bevraagden wenst controles aan de Oostenrijkse grenzen…

 10. De peiling komt nog te vroeg. Het is beter enkele maanden te wachten vooraleer de zombies de geneugten van de grote omwenteling aan de lijve zullen ondervinden.

 11. Kiesintenties kunnen al eens plezant zijn , hoopgevend , verrassend , ontgoochelend …… tot er een ….Partite Islamikke of PVDA (partij van de arabieren) wordt gesticht …dan worden de rest folkloristische vriendenkringen , dan vrees ik zelfs dat VB bij wet verboden wordt . Dat is uiteraard nog niet voor morgen , onze arabische broeders zijn nog niet in de meerderheid . Ze moeten eerst hun kweekprogamma nog afwerken en er moeten nog een paar duizend gered worden en liefdevol worden opgenomen in onze maat- en – schappij !

 12. Het socialisme is in Vlaanderen nooit Vlaams geweest, en zal het ook nooit zijn. Hun kleur is niet toevallig die van bloed, en hun lijfslied ‘de internationale’. Daarom dat ze zich zo verwant voelen met de barbaarse hordes, zeg maar een moderne versie van de Hunnen, die onze buitengrenzen nu met geweld bestormen, en nog ‘willkommen’ geheten worden ook. Niet toevallig door een ex-communiste uit het vroegere Oost-Duitsland, die nu zo haar kans schoon ziet om het verfoeide westen een serieuze historische hak te zetten. Daar voelt een socialist zich allemaal goed bij, zelfs salonsocialisten. En die vormen het overgrote deel van die partij. Progressief zijn, heet dat allemaal. De rode terreur, zeg ik daartegen.

Reacties zijn gesloten.