Pech

Hij had pech, Noël Slangen.  Niet direct onze beste vriend.  Ook niet onze tweede beste.  Zelfs niet onze minst geliefde. Als we eerlijk zijn, dan vinden wij bij de Open VLD niemand die zelfs maar in de buurt van onze uitverkoren vriendenschaar mag komen.  Bij VTM lazen we deze richtlijn voor de niet-toetreding tot onze cordon amical:

“Niet Sven Gatz, maar spindoctor Noël Slangen was voorbestemd om mediaminister te worden. De snelheid waarmee Gwendolyn Rutten haar partij in de Vlaamse meerderheid loodste én dat Open Vld een Brusselaar moest afvaardigen, deden Slangen de das om, schrijft Het Laatste Nieuws.

Rutten had zich al langer voorgenomen om haar vertrouweling en klankbord Slangen Vlaams minister van Media en Cultuur te maken. Toen ze dinsdag sneller dan verhoopt een akkoord op zak had, bleek dat haar partij de juiste bevoegdheden had binnengehaald, maar óók de verplichte Brusselaar moest leveren.

De communicatieadviseur sprong woensdag op vraag van zijn voorzitster nog op een vliegtuig van Turkije naar Brussel om inderhaast een huurappartement te zoeken en zich nog vóór de eedaflegging te domiciliëren in de hoofdstad. Dat mocht niet baten, omdat de administratieve procedure voor een verhuis twee weken in beslag zou nemen: te lang om vrijdag de eed af te leggen.”

Da’s politiek.  Je moet aan de bal blijven.  Als je geroepen wordt, dan moet je sito presto je geloofsbrieven kunnen overhandigen, daarbij inbegrepen bewijs van woonst.  Niet te verwarren met een eed aan de vorst, regering, gemeenschap, of bevolking.  Portemonnee is synoniem voor portefeuille. En omgekeerd.

Hij werd het dus niet.  Noël.  Ook niet te verwarren met Kerstmis, want is synoniem voor alle mensen van goede wil. Onomkeerbaar.

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op

FVE

10 gedachten over “Pech

 1. Nog liever Gatz dan Slangen en zeker minder slecht dan het zoontje van

  • Roger,
   Stel u voor, die langharige sul, zoon van de bankspecialist uit Berlare, dat zou al voldoende zijn om Vlaanderen te laten ontploffen van schaamte.

   • Tot mijn grote spijt ontploft Vlaanderen niet zo rap van schaamte. Mocht het dat wel doen had het al lang in gruizelementen gelegen.

   • maar die langharige sul pakt toch enkele 100.000den € per jaar op Wel iets minder dan zijn beruchte vader

 2. Het is nu al een blauwe ramp maar met die gladde aal was het een drama geworden.
  Overduidelijk dat het NOOIT gaat over wat je kent maar wel over WIE je kent, de postjes en de poen daar is het dat zootje ongeregeld enkel om te doen. Bye the way, die rutten vertrouw ik voor geen millimeter, wat een geniepig k*twijf.

 3. ‘t Strafste van al is weer dat die gast op geen enkele lijst kon verkozen worden!!! Waar dienen verkiezingen dan nog voor? Een soort brood en spelen???

 4. Slangen , dat is de man , toen hij in het aards-paradijs nog in een boom kronkelde Eva kon verleiden om in die appel te bijten !

 5. Wat een geluk dat die arrogante kerel ons niet vertegenwoordigt.
  Is hij daarenboven niet correctioneel veroordeeld?
  We herinneren ons zijn schandalige houding tegenover leden van Vlaams Belang en zijn kiezers.
  Ik hoop hem nooit in een verantwoordelijke functie te moeten zien

 6. Tiens,.. er moet toch véél voordeeltjes komen bij een politiek ambt vermits Gatz, als voorzitter van de brouwersunie, zijn rijkbetaald jobke laat schieten voor een “ministerpost”.
  Bijna ongelooflijk hoé glad die palingen zijn om een job in de privé te kunnen vervullen als politieker, èn… ook in omgekeerde zin: van politieker tot lid van een managerploeg.
  EN… dàt allemaal ZONDER DE MINSTE BEKWAAMHEID op dàt vlak. 🙁 …
  Hetzelfde doet zich voor met die verschuivingen van… minister-van-een-département naar… een ànder département
  zonder dat hij/zij er eventueel: Verstand van- OF bekwaamheid van… hebben.

Reacties zijn gesloten.