Wordt het Vaticaan binnenkort de zetel van de Cultus van de Rede?

Paus verbiedt Latijnse mis

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cultus_van_de_Rede

Behouden traditiegezinde bisschoppen, priesters en gelovigen hun passieve houding, of zijn ze hiermee zodanig in het nauw gedreven zodat een open burgeroorlog tussen aanhangers van de Traditie versus despoten van de jaren ’70 onvermijdelijk wordt? Lees: Franciscus gaat boekje te buiten en wordt (op de bal maar ferm) getackeld door Burke – Katholiek Forum

Vulgate | Description, History, & Facts | Britannica

Lang geleden leerden wij het Onze Vader in het Latijn:

Eigenlijk wil de huidige paus de mis in het Latijn gewoon verbieden. Dàt doet hij niet maar hij legt ze momenteel slechts aan een strikte leiband. Alsof de Kerk geen andere zorgen heeft. De linkse bisschoppen moeten eerst hun toestemming geven eer een priester een Latijnse mis mag celebreren. De paus stuurde een brief met richtlijnen naar alle bisschoppen. Hij wil de “moderne” mis als unieke en enige uitdrukking van de RK liturgie. Priesters die de mis willen opdragen volgens de oude liturgie zullen aan hun bisschop moeten bewijzen dat ze de leer van het tweede concilie aanvaarden, ze moeten zijn uitdrukkelijke toelating verwerven en bijkomende vaardigheden in het Latijn bewijzen en de lezingen moeten in de volkstaal gehouden worden.

1 gedachte op “Wordt het Vaticaan binnenkort de zetel van de Cultus van de Rede?

  1. Misschien moeten wij de huidige Paus verbieden nog wartaal uit te spreken want hij is in dit bedje ziek. Onder het communisme waren ook heel wat verboden ingesteld en men ziet tot wat dat geleid heeft, je reinste beknotting van de vrije mening.

Reacties zijn gesloten.