Pat Condell heeft het over ‘de nieuwe inquisitie’

“Ik ben me gaan realiseren dat ik het niet eens ben met de “progressieven”, niet alleen ideologisch, maar ook omwille van mijn geestelijke gezondheid.  
Eén van de progressieve waandenkbeelden is dat alle culturen evenwaardig zijn, zelfs homohaat, vrouwenhaat, jodenhaat.  Er schijnt geen maat op te staan.  We moeten alle culturen met hetzelfde respect behandelen – met uitzondering van – hoe kan het anders? – de westerse cultuur, die racistisch en imperialistisch is en die moet afgestraft worden waar mogelijk.  
Ik denk dat ze dat tegenwoordig gelijkheid noemen.  Of misschien diversiteit, één van de “progressieve” knuffelwoorden.  
Er zijn vele redenen waarom ik nooit “progressief” kan zijn, vooral omdat ik van nature tolerant ben voor verscheidenheid.  Ik geloof in diversiteit, vooral dan in de diversiteit van meningsuiting, iets waardoor de “progressieven” zich bedreigd voelen.   Het gaat zelfs zover dat het een fobie geworden is waardoor een “progressieve” inquisitie het levenslicht zag om alle politiek-incorrecte meningen de grond in te boren…”

Luister zelf naar zijn betoog.  Verdere vertaling via ondertiteling of transcript.

FT

2 gedachten over “Pat Condell heeft het over ‘de nieuwe inquisitie’

  1. Sinds wanneer behoren homohaat, jodenhaat en vrouwenhaat tot culturen? En of de twee eersten bij de progressieve geesten zo bejubeld worden, betwijfel ik sterk. Mijn waarneming is dat je in het westen voor de rechtbank staat als je je daaraan, in meer of mindere maten, openlijk bezondigt.
    Voor het overige kan haat een deugd zijn. Ik merk dat op dit blog. Uit talrijke reacties spreekt de haat tegen de overrompeling en bedreiging van wat ons vreemd is. Zonder die haat had iedereen zich reeds bij de boven onze hoofden geschapen toestand neergelegd. Zonder die haat zou er geen hoop meer zijn dat het tij nog kan keren.

    • En de angst, Anna. De angst om wat er ons, onze kinderen en kleinkinderen nog te wachten staat.

Reacties zijn gesloten.