Pallywood: gemanipuleerde berichtgeving over de Palestijnen

hamdi01bVerontwaardiging alom.  Een Palestijn in Israëlische gevangenschap is gestorven aan kanker.  En dan, zegt u?  Quasi alle media pikken dit op om nogmaals de tiran Israël een kleedje te passen. Wij nemen hier het artikel van Brabosh over omdat we het zelf niet beter zouden kunnen zeggen.  Onderaan vindt u een filmpje waarbij u kunt vaststellen hoe de Palestijnen hun rouw verwerken.

Sommige dingen veranderen nooit, zoals de beeldmanipulatie en het bedrog, leugen en misleiding van de Palestijnse propaganda, beter bekend al ‘Pallywood’. Donderdag 4 april ’13 werd op het Internet een plaatje in roulatie gebracht omtrent de Palestijnse gevangene Maysara Abu Hamdiya die eerder deze week overleed aan kanker. Palestijnen en ngo’s beschuldigen Israël ervan dat ze Hamdiya geen behoorlijke medische verzorging hebben gegeven.

Op het plaatje hierboven staan in het Arabisch de woorden geschreven “gevangene, commandant en Jihadist”, samen met rechts onderaan een foto van de overleden terrorist. Op het beeld is de hand te zien van een persoon die in een ziekbed gehandboeid lag, suggererende dat Abu Hamdiya aan zijn bed lag gekluisterd en dat hij een wrede en onmenselijke behandeling kreeg tijdens zijn opsluiting in een Israëlische gevangenis.

hamdi02Maar wat blijkt? De arm hierboven is in werkelijkheid een deel van een oudere foto (plaatje hiernaast) waarvan de rest werd weggesneden en die werd genomen in een Syrisch hospitaal, die oorspronkelijk gepubliceerd werd op 8 december 2012. Op dat plaatje is een Syrische gevangene te zien die werd vastgeklonken aan zijn bed.

Ah zo… Eh, het is alleszins goed om weten dat Syrië zijn gevangenen zo goed behandelt

Woordvoerder van de Israeli Prison Services [IPS], Sivan Weizman, heeft uitgelegd dat de gevangenis alle noodzakelijke voorzorgen had genomen mbt. de gezondheid van Abu Hamdiya, met inbegrip van hem over te brengen naar een andere gevangenis die dichter nabij hospitaal faciliteiten was gelegen waaraan hij nood had.

Twee autopsies bevestigen dat de 64 jaar oude Maysara Abu Hamdiyeh gestorven is aan de gevolgen van keelkanker. Het nieuwsagentschap Associated Press merkt op dat Hamdiyeh een zware roker was, suggererende dat het de schuld van Israël is omdat het Palestijnen wordt toegestaan te roken in de gevangenis…

Zoals reeds eerder gemeld zat Abu Hamdiya een levenslange gevangenisstraf uit voor zijn betrokkenheid in een mislukte zelfmoordbomaanslag in een druk café in Jeruzalem in 2002. Een ‘minuscuul detail’ dat elke Israëlbasher op deze wereldbol blijkbaar over het hoofd heeft gezien. Dat gebeurt wel vaker, vooral dan als het over Israël gaat.

Intussen bericht The Jerusalem Post  dat zowel Hamas als Al Fatah de overleden Abu Hamdiya opeisen als één van hen. Het bekvechten onder Palestijnen loopt gewoon verder.

Waarschijnlijk zal Hamdiya dan ook het dubbele martelaarschap krijgen én als gezegend toetje: 2 x 72 = 144 maagden in het islamistisch Paradijs. Zo te zien heeft de gezegende maar terminaal zieke Abu Hamdiya dus nog een drukke tijd voor de boeg, maar of dat echt goed nieuws is voor Abu durf ik te betwijfelen. Hij zal vermoedelijk nog dikwijls terugdenken aan die rustige tijd op aarde toen hij in een Israëlische gevangenis zijn laatste dagen aftelde zonder al dat wellustig vrouwvolk om hem heen.

http://brabosh.com/


2 gedachten over “Pallywood: gemanipuleerde berichtgeving over de Palestijnen

  1. Ik heb gisteren ” bij meneer doktoor ” hier gelezen. Daar was een andere oorzaak te lezen van keelkanker. Oh ja, zo doen de islamietjes dat niet zeker, het zal mijn perverse geest zijn.

    • Wij durven niet vragen hoe jouw perverse geest functioneert. Maar wij hadden ook zo onze bedenkingen, die wij op deze deftige blog niet durven te uiten.

Reacties zijn gesloten.