6 gedachten over “Overlevers

  1. Over de Titanic geraakt men nooit uitgepraat zo lijkt wel, maar over de Estonia die in 1994 veel dichterbij zonk met 850 doden heb ik nooit meer wat gehoord.

      • Misschien worden we daar niet aan herinnerd omdat we dan automatisch bij David Frankfurter terecht komen die zich een automatisch pistool aanschafte in februari 1936, dan naar Davos /Zwitserland reisde, daar aanbelde aan de woning van Gustloff en tegen diens vrouw, die de deur opende, zei dat hij dringend Gustloff over persoonlijke aangelegenheden wilde spreken, ze leidde hem naar de werkkamer van haar man en daar zei Frankfurter tot Gustloff dat hij gekomen was om het joodse volk te wreken en schoot hem met een paar schoten neer.
        Hij werd in het kanton Graubünden tot de hoogst toegelaten straf van 16 jaar veroordeeld, werd in 1945 vrijgelaten vertrok naar Israël. Uit een Duitse tv documentaire kon men in 1979 vernemen dat hij daar van een ‘Wiedergutmachungs-Entschädigung’ leefde, dewelke door West-Duitsland werd betaald.

  2. Ik vrees dat binnen 150 à 200 jaar nog een foto zal circuleren van de laatste overlevende Vlamingen.

  3. Aan boord van de ESTONIA zaten 2 bemanningsleden (echtpaar)uit de Filipijnen die goede vrienden waren van mij en Vlaanderen prachtig vonden. Ze woonden in Travermunde en lieten een dochtertje na. Dank je Frans om het gegeven nogmaals in herinnering te brengen.

Reacties zijn gesloten.