Overheid eiste 82 echtscheidingen

Mohammed Bello, een gebedsgenezer in Nigeria, moest zich van zijn illegale 82 vrouwen laten scheiden, want de sharia heeft het maximum aantal echtgenotes, waarmee men tegelijkertijd kan getrouwd zijn, op 4 bepaald.  Hij heeft met zijn vrouwen in totaal 185 kinderen, waarvan nog 103 in leven zijn.   De man van 86 is 107 keren in het huwelijksbootje gestapt en zijn jongste vrouw is 19 lentes jong (2011).

De man belandde in de gevangenis wegens het overtreden van de sharia, niet van de staatswetten, hij zat er 22 dagen tot zijn vrouwen tot protestacties overgingen.  Tenslotte lieten ze hem gaan.   11 van zijn vrouwen waren zwanger en wilden manlief aan hun zijde bij de bevalling.

Zijn familieclan bestaat uit pakweg 5000 personen, met vrouwen, kinderen, kleinkinderen.  Hij stelt dat hij zich wel al eens heeft laten scheiden van de vrouwen die niet gehoorzaam waren.  Erger, die een mes in zijn rug plantten, want ze gingen met hun kinderen naar een arts, terwijl hij zelf gebedsgenezer is.  Hij deed het ook om zijn kinderen te beschermen, want als de kinderen van een ongehoorzame vrouw in een ziekenhuis belanden, dan zullen ze met zekerheid sterven.  En daarvan wil hij hen behoeden.

De vraag is hoe hij die allemaal kan onderhouden.  En ja, hij verdient goed zijn boterham met zijn werk als gebedsgenezer.  Uit heel de streek komen ze hem raadplegen en zijn hulp inroepen.

Zijn vrouwen worden allemaal bevredigd – geen enkele probleem – want anders zouden ze hem verlaten.

De video is van 2011, of de man nu nog leeft of intussen nog een groen blaadje geplukt heeft, weten we niet, maar één ding staat vast, als hij zijn praktijk als gebedsgenezer op zichzelf toegepast heeft, dan verdient hij ten volle wat ze hem betalen.

Dit filmpje werd gedraaid ten tijde van zijn proces; Mohammed Bello was onverstoorbaar: Allah had hem de opdracht gegeven te trouwen met zijn 86 vrouwen.  Hij gaf toe dat het maximum aantal – 4 –  in de koran stond, maar Allah heeft er geen straf voor overtreding bij geschreven.  Vandaar…

FT

1 gedachte op “Overheid eiste 82 echtscheidingen

  1. Dat is in ieder geval een oudje met “pit”, daar kunnen bepaalde charmezangers een serieuse punt aan zuigen ! Ik heb dit onrecht al eerder gelezen en het verhaal van Golfbrekers is niet volledig . De sharia rechtbank was niet mals voor ” Den pikko Bello Mohammed” en sprak een zware straf uit ! Zeven dagen of een volle week gene sex , onder streng toezicht ! Hij kreeg daarvoor geen enkelband maar een Lul of Piet-band . Het vonnis kreeg een niet te onderschatte nasleep , sociale onrust en betogingen vooral door de 85 vrouwen van onze Mohammed . Zij vonden dat zij ook gestraft werden , vooral het jongste groen blaadje was furieus . Den bond van “grote gezinnen” heeft intussen beroep aangetekend !

Reacties zijn gesloten.