Over eurovisioenen en koehandel

Eurovisioenen en koehandel

Voor het geval u het nog niet wist: 400 miljoen Europeanen willen Juncker als voorzitter van de EU-Commissie. Dat sprookje moet door de strot van de goegemeente geduwd worden.  In Duitsland spelen de televisiezender ARD en de rode kameraden (SPD) de rol van predikant.  Unisono verkondigen zij aan ieder die het wil horen dat Jean-Claude Juncker door de Europeanen met een overweldigende meerderheid gewenst wordt.

Laten we die roze bril eens afzetten en bekijken hoe die ‘overweldigende meerderheid ‘ eruit ziet.

Niemand kent hem, maar dat kan geen probleem zijn.  Niemand kende Van Rompuy en toch werd hij op het podium der volksverlakkerij gehesen.   Die zou nl. de topkandidaat van niet minder dan 500  miljoen Europeanen geweest zijn.  Ons hebben ze dat alleszins niet gevraagd.
Van Schulz en Verhofstadt wordt er niet meer gesproken.  Die hebben waarschijnlijk – neen, met zekerheid – al naamkaartjes laten drukken met een andere, niet minder lucratieve, titel.

Yasmin Fahimi, ‘Generalsekretärin’ van de Duitse sossen, verklaart dat ze héél blij is dat Angela Merkel toegegeven heeft, nadat de SPD (die hadden toch eigenlijk, feitelijk Schulz als kandidaat) druk uitgeoefend heeft op de  Union (CDU-CSU), en dat Angela Merkel heeft kunnen overtuigen de kandidaat van de christen-democraten te zullen voordragen.  Bent u nog mee? De sossen ‘oefenen druk uit’ op de christen-democraten opdat deze hun eigen kandidaat blijven steunen…  There is something rotten…

Keren we terug. Want, zo stelt de SPD, anders zou de wil van de kiezer niet gerespecteerd worden.  Zozo…  ‘De wil van de kiezer‘… alsof er daar ooit rekening mee gehouden wordt.  En ‘respect‘ is het meest misbruikte woord van de laatste decennia.
Juncker moet dus nu ‘voluit‘ gaan om een meerderheid in het EU-parlement achter zijn naam te krijgen.  ‘Voluit‘ is vrij vertaald niets anders dan via beloftes, omkoping, bedreigingen en andere nuttige overtuigingsmanieren de parlementsleden zodanig te manipuleren dat ze toegeven.
En de vermaledijde Cameron mag geen roet in het eten gooien.  Want – hou u vast – ‘de verkiezingen mogen geen koehandel worden’.  Je moet maar durven.

Volgens een video van het EU-parlement heeft deze via een stilzwijgende bocht van het Verdrag van Lissabon een ‘direct mandaat van 400 miljoen Europeanen’ gekregen.  Derhalve mag het parlement de commissievoorzitter benoemen.
In Duitsland zou 8% der bevolking de naam Juncker kennen.  Wellicht van het schandaal dat hem in eigen land tot aftreden dwong.  Of misschien is dat nét een aanbeveling.  Bovendien heeft hij de juiste c.v.  Ten bewijze enkele van zijn citaten:

“Ja, ik lieg. En waarom? Omdat het om het overleven van de euro gaat. Als het ernst wordt, moet men liegen.”

“Monetary policy is a serious issue. We should discuss this in secret, in the Eurogroup […] I’m ready to be insulted as being insufficiently democratic, but I want to be serious […] I am for secret, dark debates”
20 april 2011

“We weten allemaal hoe we de crisis moeten oplossen, alleen weet geen van ons hoe we daarna herverkozen kunnen worden.”


De televisiezender ARD doet qua ‘objectieve‘ berichtgeving niet onder voor de nullenzender.  Kritische journalistiek wordt ‘gestuurd‘ door de partijen en wensdromen worden voor werkelijkheid gehouden.  De waarheid wordt pas bekend gemaakt als het niet meer anders kan.  En dan nog wordt die verpakt in de politiek-correct jasje.

We laten even in het midden hoeveel kiesgerechtigde Europeanen er waren, al dan niet met een dubbele nationaliteit en dito stemmogelijkheden.
Wat wel vast staat is:

  • dat slechts 43.09% gestemd hebben. In cijfers: 172.36 miljoen kiezers.
  • Junckers partijpolitieke strekking 60 zetels verloren heeft, maar ze heeft er toch nog altijd 25 meer dan de rode kameraden.  In cijfers: 28.5% of 49.13 miljoen kiezers hebben voor de EVP (Europese christen-democratische fractie) gestemd.
  • Als we de puntjes op de i zetten, dan moeten we er ook op attent maken dat de Italiaanse en Hongaarse zusterpartijen van de EVP Juncker niet zien zitten.  Minus dus: 51% der Hongaarse stemmen en ca. 21% der Italiaanse.

Kortom: van de 400 miljoen Europeanen die Juncker zogezegd ‘een direct mandaat’ willen geven blijft ongeveer een tiende over.

EUSSRDe EU-zandmannetjes weten maar al te goed dat deze cijfers niet aanvechtbaar zijn en dat ze met 40 miljoen stemmen geen meerderheid kunnen opeisen.  En toch waart in Duitsland – en bij uitbreiding in heel de EU – de geest van von Münchhausen en van de demagogie.
Wie maalt erom?  Als de leugen dikwijls genoeg herhaald wordt, dan vervelt ze tot een wensdroom en uiteindelijk tot de waarheid.
Eigenlijk gaat het erom een nietszeggend iemand uit een klein land op de troon te hijsen.  Iemand die de eurovisioenen koestert en zijn hand niet omdraait voor de hiermee verbonden koehandel. Wie daar dan beter van wordt, kan u zelf wel invullen.

Floriaan Terbeke

Bewerking en vertaling uit Deutsche Wirtschaftsnachrichten

1 gedachte op “Over eurovisioenen en koehandel

  1. ‘Als verkiezingen iets zouden veranderen, zouden ze verboden zijn’

    Rosa Luxemburg, Joods Duits marxistisch politica, filosofe en revolutionaire

Reacties zijn gesloten.