Over de ECB, de EU, eurozone en de weg naar de hel…

Dit is de dag (9.3.2015) waarop we hebben beseft dat we niet meer op de ECB kunnen rekenen.

Volgens de Ierse omroep RTE zou de Europese Centrale Bank (ECB) al sinds halfnegen vanmorgen. Dat betekent dat vanaf vandaag Mario Draghi 60 miljard EUR per maand uitgeeft aan schuldpapieren.

Uiteindelijk zou hij op die manier zijn balans met meer dan 1 biljoen EUR verzwaren. De redenering is dat consumenten geen geld meer uitgeven door de heersende deflatie, een periode waarin de consumentenprijzen dalen, en waarin de rente zo laag staan dat je geld kan verdienen door obligaties uit te schrijven.

Alleen, waarom is iedereen zo bang van deflatie? Haast elke dag komt er wel centrale bankier uit Frankfurt aan te pas of een gouverneur van een van de kleinere nationale banken om uit te leggen dat we meer geld moeten uitgeven, willen we onze economie redden… maar, wat is ervan waar?  Lees verder…

Wall Street Journal: Global Government Bond Yields Tumble on ECB Bond Buying

Deutsche Welle: Market not excited

ECB brengt leven in zombiebank Dexia

5 gedachten over “Over de ECB, de EU, eurozone en de weg naar de hel…

 1. Ik sta volledig achter de uitspraken van onze vertegenwoordigers in de verschillende parlementen, maar wat ik spijtig vond is dat ik ze op de Pegida betoging niet heb gezien.Ook daar hadden ze moeten zijn tussen het volk
  mogelijks waren er parlementsleden maar ik heb ze toch niet gezien

 2. Die Italiaanse Dracula hoort heel snel uitgeschakeld te woreen en opgesloten te worden voor de eerstvolgende 20 jaar, zet in de cellen ernaast ook maar vanRAMPaay, barbarosso, juncker en die duitse kapo schulz want die troep heeft verschrikkellijk veel schade veroorzaakt aan Europa en de Europeanen en laat pinokkio uit Gent ze maar water en brood geven om nadien ook in een cel opgesloten te worden.

 3. https://youtu.be/cOso_9NyQHw

  Nog zo een prachtland dat ze graag bij de Verenigde Nazi’s van Europa willen voegen, en ze verwelkomen Ahmedinejad van Iran ja en zoals je kan zien heeft het met Islam niets te maken het gaat echt om de vredelievendheid is het niet?

 4. Niettegenstaande het feit de de euro rot is en devalueert moet een Vlaming zijn geld nuttig besteden in plaats van open en bloot op spaarboekjes te laten staan. Karweitjes thuis, vernieuwing elektriciteit, waterleiding, isolatie enz. zijn voorlopig de enige positieve opbrengsten van je spaargeld. De weinig risico gebonden beursaandelen brengen voor het ogenblik een ongelooflijke winst op die met de geldmachine van het ECB van de een op andere dag kan teniet worden gedaan. In iedere geval ; haal zoveel als mogelijk je geld weg van spaarboekjes voor de EU ze pluimt.

 5. 1.De enigen die echt problemen hebben met deflatie, zijn diegenen die tot over hun oren in de schulden zitten.
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/05/waarom-deflatie-geen-probleem-is/
  2. Het zijn de nationale banken van de respectievelijke landen die deze staatsobligaties dienen op kopen bij de ECB, en waarbij deze nationale banken dreigen verliezen te lijden!!
  ” De belgische nationale bank dreigt verlies te slikken op opkoopplan ECB” (Het Nieuwsblad pagina 29 dd. 10 maart 2015).
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/03/09/absurd-bundesbank-muss-wegen-ezb-staatsanleihen-kaufen/
  3. De ECB bazooka bedraagt 1.140 miljard euro( geld gemaakt uit het niets!!)
  De werkelijke bedoeling is het drukken van de koers van euro(=betekent een waardeverlies) in het kader van de “muntoorlogen” met andere munten zoals de dollar en de yen.Zie bruggetje :
  http://www.zerohedge.com/news/2015-03-09/was-not-supposed-happen
  Een ander doel is het uitlokken van inflatie.. om de schuldbergen te doen wegsmelten!!
  Greenspan(de vroegere chairsatan) waarschuwt ten ander dat er slechts een kleine vonk nodig is om terecht te komen in een “hyperinflatie”.
  http://www.zerohedge.com/news/2015-03-09/alan-greenspan-warns-explosive-inflation-tinderbox-looking-spark
  Het klassieke voorbeeld van een dergelijke “hyperinflatie” is deze ten tijde van de Weimar republiek. Deze hyperinflatie vernietigde toen de volledige Duitse middenklasse!!!
  Een beeld van huidige financiële en economische toestand krijgt met in het bijgevoegde bruggetjes met enkele bedragen van de schuldbergen, en waar dit uiteindelijk zal toe leiden!!
  http://kingworldnews.com/living-wonderland-road-massive-worldwide-wealth-destruction-panic/
  http://kingworldnews.com/terrifying-world-bubbles-geopolitical-chess-moves-meanwhile-gold/
  In feite verloopt alles volgens plan. Het plan om de middenklasse te vernietigen in het kader van de NWO, en zoals dit ook al volop het geval is in de VSA.
  http://www.zerohedge.com/news/2014-12-23/destruction-middle-class-nearing-final-stages.
  In de EUSSR maakt het “euro project met de ECB ” deel uit van dit NWO plan.
  Met Draghi, zit een Goldman Sachs man aan het stuur, die het “werk van god” doet!!!

Reacties zijn gesloten.