Ottomaanse geldingsdrang

Erdogan nodigt wereldleiders én de paus uit bij de eerste islamitische gebedsdienst op vrijdag 24 juli in de Hagia Sofia nadat hij deze opnieuw tot moskee had laten verklaren door door zijn regering en de rechtbank. Wat een vermetelheid! Wat een grootheidswaanzin! Wat een roekeloosheid! Wat een machtsvertoon! Wat een slag in het gezicht van de katholieke kerk én – ook – van alle andere geloofstrekkingen en atheïsten!

Wie zal er op de uitnodiging ingaan? Wie buigt voor de Verheven Leider, kruipt door het stof en bevestigt hiermee de Ottomaanse dromen van Erdogan?

Wie protesteert?

2 gedachten over “Ottomaanse geldingsdrang

  1. Van provoceren gesproken. Ben daar ooit geweest in deze formidabele, reusachtige Byzantijnse christelijke kerk, die nu een moskee zal worden. Wanneer gaat men eens terug nemen dat vaste land, die een aan elkaar gebonden Europa is? Dat kleine stukje Turkije die in Europa ligt zal deze agressor nooit terug geven, men zal het moeten nemen en terug de naam Constantinopel geven.

    • Tussen gelijk hebben en gelijk krijgen ligt de Bosporus. Dàt is slechts een wensdroom. Ligt verder af van dan ooit. Integendeel. Erdogan is niet te stoppen. De EU is als de dood voor de vluchtelingentsunami, de NAVO is als de dood dat hij zijn kar keert, de VSA willen hem niet kwijt als nuttige zetbaas, de Russen zien zijn nut als spelverdeler bij de VSA suprematie… en de Turken kregen van hem een historische erkenning… Bovendien is hij een gretige afnemer van internationaal gevestigde wapenfabrieken.

Reacties zijn gesloten.