Oslo: De ene bezetting is de andere niet

We gaan hier (nog) eens advocaat van de duivel spelen.  In Scandinavië steeg de temperatuur de laatste jaren, niet door de zgn. opwarming van de aarde, maar wel door de bezetting van het grondgebied.  Bezetting?

Zo ook in Oslo, hoofdstad van Noorwegen.  De 90-jarige Randi Danielsen woont in het centrum.   Sinds 2000 werd ze vijf keer op straat overvallen en bestolen.  De laatste keer midden oktober.  De dader, een Somaliër, kon geklist worden.  Hij bleek geen onbekende te zijn voor de politie.  Randi is één van de vele autochtone Noren, die in de laatste jaren het slachtoffer van geweld was.  Geweld, dat quasi uitsluitend door immigranten uit het Nabije Oosten of uit Afrika gepleegd wordt.  In oktober alleen kon men 120 gemelde overvallen in Oslo registreren.  In werkelijkheid veel meer.  Oslo mag de titel van “geweldhoofdstad van Scandinavië” dragen.

Justizminister Ander Anundsen (FrP) und Randi Danielsen.

De grootste Noorse krant “Verdens Gang” (VG) organiseerde dinsdag een ontmoeting tussen de krasse 90-jarige en de minister van justitie Ander Anundsen van de partij voor vooruitgang, FRP.  Randi kloeg de overvallen aan en vroeg meer blauw op straat.  En ze verklaarde onverbloemd dat ze zich een pak veiliger gevoeld had tijdens de Duitse bezetting gedurende de tweede wereldoorlog. (PI)

Nvdr: Sinds oktober regeert in Noorwegen een minderheidsregering van conservatieven en de zgn. “rechtspopulistische” FRP.  In het regeringsprogramma is een restrictievere asielpolitiek opgenomen.  Tot op heden houdt de FRP de boot af van een mogelijke samenwerking met het FN en Wilders.  Waarschijnlijk ligt de reden bij de regeringsdeelname.  Wij hebben het in Vlaanderen ook al mogen ondervinden; telkens een Vl-nat. partij deelneemt aan een regering, wordt ze besmet met ‘verantwoordelijkheidszin’ en ‘staatsbelang’.

Jullie krijgen er van ons nog een begeleidende video bij.

FT

4 gedachten over “Oslo: De ene bezetting is de andere niet

 1. Nogmaals, zij die het verleden niet kennen zijn gedoemd het te herhalen.
  Hoe meer gebeurtenissen in het verleden verdwijnen en vervagen; hoe meer de tijdsgenoten van bepaalde gebeurtenissen ouder worden en sterven; hoe meer bepaalde gebeurternissen uit het verleden “aangepast” en “politiek correct” worden gemaakt en de geschiedenis op deze onderhandse manier wordt herschreven, hoe meer de huidige generaties verloren zijn en traag maar zeker hun ondergang tegemoet gaan. Als ze ooit beseffen wat er gebeurt en hoe de vork in de steel zit is zal het waarschijnlijk te laat zijn. Misschien zijn ze tegen die tijd al zo gehersenspoeld dat ze hun situatie zullen aanvaarden als normaal.
  Wat deze kranige dame zegt over het veiligheidsgevoel tijdens de bezetting in de oorlogsjaren is wel degelijk juist. Ik heb van mensen hier, die het meegemaakt hebben, ook gehoord dat de doorsnee Wehrmacht soldaat beleefd was en geen verschrikking betekende voor de bevolking. Het was vooral de Gestapo en de SS die gevreesd werden.

 2. vooral gevreest door personen die veel hadden uitgespookt en de misdadigers waren er ook bang van, maar de gewone mens moest niks vrezen

  • Als die gewone mensen echter Joden waren dan was het wel een ander paar mouwen bij de Gestapo of de SS.

 3. Angolese diplomaat slaat Nederlandse journalist op zijn gezicht (video)
  Danny Ghosen, verslaggever van de Nederlandse website PowNews heeft aan de Angolese ambassade in ‘s-Gravenhage een vuistslag geïncasseerd van een diplomaat. Ghosen sprak een foutparkeerder van de ambassade aan en werd aan de deur meteen hardhandig aangepakt. Dat meldt geenstijl.nl.
  De journalist kreeg eerst van de Angolese ambassadeur een stevige duw. Een andere diplomaat deelde een stevige vuistslag uit toen Ghosen bleef aandringen. Gevolg: een kapotte tand, gescheurde lip, ontwrichte kaak en een lichte hersenschuding. De diplomaten beroepen zich op hun onschendbaarheid en daardoor ziet het ernaar uitdat ze mogelijke straffen zullen ontlopen.

  http://youtu.be/DtbefbmRq1w

Reacties zijn gesloten.