Orbán, een man naar ons hart

Afbeeldingsresultaat voor hungary animated gifZo veel is duidelijk, de Hongaarse regering laat zich niet intimideren door de EU-bonzen.  In plaats van deemoedig het hoofd te buigen, drie maal ‘mea culpa’ te zeggen, de penitentie te aanvaarden, beterschap te beloven en voluit voor de EU-leer gaan, schopt Orbans regering nog een keer harder tegen de gevoelige EU-schenen.

De absolutie kunnen de EU-goden steken waar de zon nooit schijnt.

Hongarije stuurt de EU de factuur voor de verdediging van de grenzen. 

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft in een brief aan Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker een bijdrage van 400 miljoen euro gevraagd om de Hongaarse grenzen beter af te schermen. Boedapest eist onder meer een Europese tegemoetkoming voor de aanleg en het beheer van het hek aan de zuidelijke grens met Servië, zo legde zijn kabinetschef Janos Lazar uit op een persconferentie in Boedapest.(HLN  –   EUObserver)

Intussen bloeit de toeristische sector:

Op de vlucht wegens de ‘vluchtelingen’

 

 

 

1 gedachte op “Orbán, een man naar ons hart

  1. Kunt u zich voorstellen dat hier in dit apenland Belgie iemand rekenschap vraagt aan de EU. Je reinste waanzin want we zijn een volk geworden zonder ruggengraat. En de Vlamingen bij monde van de traditionele partijen geven het voorbeeld. Om van te kotsen.

Reacties zijn gesloten.