Oppervlakkige pigmentatie

“Het verkeerde soort zwart”... De olifant in de Britse Kamer van volksvertegenwoordigers. De voormalige Britse minister van Financiën, Kwasi_Kwarteng, die zelfs voor onze politieke geplogenheden uitermate snel zijn biezen moest pakken is volgens een koffie-met-melk gekleurde volksvertegenwoordigster (Indisch, Pakistaans???) geen échte zwarte want “als je hem slechts aan het woord hoort en niet ziet, dan kun je niet vermoeden dat hij zwart is want hij ging immers naar een (dure) privé school, hij is slim, hij ging naar Eton en omdat hij “posh” is (… negatief beladen woord voor elitair) is hij niet zoals een echte neger.

Kortom een conclusie, die wij nooit ofte nimmer zouden durven poneren: échte negers zijn bijgevolg dom en arm… de anderen, de “posh”, de stoefers… zijn naar verluidt van “het verkeerde soort zwart”, nl. zwart aan de buitenkant maar met een blanke pit. Zo, dat weten we dan weer… Wat zou er binnenin een groene zitten?

Presentatrice Nana Akua is een tegenstandster van het knielen om te sympathiseren met de BLM-beweging: zij vindt dat het een overdreven uiting is van deugdzaamheid.

Zowel Kwasi Kwarteng als Nana Akua zijn van Ghanese afkomst.