Opnieuw neemt Duitse zender senioren als mikpunt

Stel u even voor dat we een minderheid, bekend voor “jongeren”activiteiten, voor buitenproportionele belasting bij justitie e.d. samenlevingsproblemen, als mikpunt zouden nemen bij een satirisch lied… Of bij een minderheid, wiens lot voor een eeuwige erfzonde der Duitsers gezorgd heeft… Wij zeggen, stel u voor – in gedachten dus – niet in daden. Wat zou dan het gevolg zijn? … Juist. Goed geraden.

Jan Böhmermann provoziert mit einem Oma-Lied

De Duitse staatszenders ARD en ZDF volharden in de boosheid. Wie meent dat ze lessen getrokken hebben uit de boze reacties op het “Oma-Sau”-lied, waarin de senioren verantwoordelijk gehouden worden voor de milieuproblematiek (zie art. onderaan), of de corona video, die de dood van ouderen bejubelde (… kijken wordt niet aangeraden voor mensen met coronaire of hartklachten), moet maar eens naar het volgende exemplaar kijken, volop gesteund door de zgn. “komiek”, de linksradicale én goedbetaalde Jan Böhmermann.

GIFS DE BAILES | Amigas viejitas, Ancianas divertidas, Emoticonos divertidos

Hij neemt nog maar eens de derde, resp. vierde generatie op de korrel, waarmee moet duidelijk gemaakt worden dat de jonge, zwaar gefrustreerde generatie, niets met de verspreiding van het virus te maken heeft. Zoals iedereen weet, trekken elk jaar, als dwangmatige trekvogels, tienduizenden gepensioneerden naar de bergen om de skilatten aan te snoeren of ja, hoor, als volleerde acrobaten de hellingen af te stuiven op hun sneeuwplank (… snowboard). Wie vind je vanaf Kerstmis tot pakweg Pasen aan de toog en op de dansvloer van de après-ski bars en discotheken? Johannes, Maria, Gudrun, Friedrich, Hannelore, Rudolf, Resi, Horst… Bovendien wordt er gewezen op de verantwoordelijkheid der zgn. Reichstagsstürmer, het groepje dat tijdens de miljoenenbetoging in Berlijn, de euvele moed had zelfs tot op de trappen van het parlementsgebouw hun mening te willen uitdragen – in gedachten of in daden. Ze vormen immers groepjes op sociale media om hun verzet tegen de vrijheidsbeperking – in gedachten en in daden…

Om alle b.g. redenen kan hun verantwoordelijkheid voor de uitbreiding van de coronabesmetting en de dood van xxx-duizenden niet ontkend worden.

De boodschap luidt: “Pandemie vorbei und meine Oma auch!” Vertaling lijkt ons overbodig. Maak kennis met het toppunt van smakeloosheid (… braafjes uitgedrukt), de “Oma in Koma”, het lot van de superverspreiders, waar de makers van het filmpje zich over verheugen:

Reacties werden wijselijk uitgeschakeld. Overbelasting???