Ook Zwitsers willen zichzelf kunnen verdedigen

Afbeeldingsresultaat voor willem tell gewehr pistoleDe aanvragen voor wapenvergunningen waren nog nooit zo talrijk.  Ook van vrouwen.

Een record voor 2016.  In meerdere kantons werden tot 30% meer wapenvergunningen aangevraagd.  Reden: angst en onveiligheidsgevoel.  Door de terreuraanslagen stijgt de nood aan zelfverdediging.   Het geeft een veilig gevoel een wapen in huis te hebben.

Uiteraard raden zowel de politiek als de politie de aankoop (en gebruik) van een wapen af.  Volgens een enquête met 6782 deelnemers:

 • bezit 25% een wapen van het leger
 • heeft 32% zich een wapen aangeschaft
 • heeft 43% geen wapen

20Min.onLine

De groen-rode-linkse ontwapeningsliga wou per se met een referendum wapens zo veel mogelijk uit Zwitserland bannen, onder het motto “we moeten potentiële zelfmoordenaars beschermen tegen zichzelf”.  De Zwitserse kiezer besliste anders.

Zou men nu ook kerstmarkten willen verbieden?

Klares nein zur Waffeninitiative

Naar Oostland willen wij rijden…

De Oostenrijkers kopen massaal wapens

 

2 gedachten over “Ook Zwitsers willen zichzelf kunnen verdedigen

 1. bewijst , dat de mensen leven met een onveiligheidsgevoel als gevolg van een troep “wilden” die Europa overspoelen en dat in de eenentwintigste eeuw . Wij gaan op verkenning naar de verste uithoeken van het heelal , maar tonen respect
  voor zogezegde profs van Saoedi Arabia die nog beweren dat de aarde plat is .
  Dan mogen wij niet zeggen dat het achterlijke barbaren zijn die bij ons den boel op stelten zetten . Het gezin beschermen mag niet . Kritiek uiten mag niet, want dan ben je racist. Arm Europa , arme inwoners , arme Gutmenschen en politieke lafaarden

 2. Volgens een tamelijk goed ingelichte bron zouden er in West-Europa zo ongeveer 500.000 ongeregistreerde, automatische geweren* zijn en komen er dagelijks meer bij. De toevoer kan, ongelofelijk genoeg, niet gestopt worden. De politie van Parijs rapporteert dan 7 van de 10 aangeslagen geweren gemaakt werden door Zavasta en gebruikt in de Balkan oorlog 20 jaar geleden. Zij worden in Albanië, Kroatië en Kosovo aangekocht voor € 500 à 600 en hier verkocht voor € 2500**.
  De linkse EU politici schijnen zich hierover geen zorgen te maken, maar doen al het mogelijke om de EU burgers te ontwapenen en hun alle rechten af te nemen om zich te mogen en kunnen verdedigen tegen de barbaren die door hen met zoveel enthousiasme geïmporteerd worden.

  *type AK47 – bij Zavasra heten deze M70, M77.
  **20 jaar geleden kon men deze geweren kopen in de reguliere handen en mits geldige vergunning voor een goede € 150 (6.000 bef.)

Reacties zijn gesloten.