Ook Sümeyye Erdoğan deelt aprilvissen uit

Sümeyye Erdoğan, dochter van, vice-voorzitster van de Vrouwen en Democratie Vereniging (KADEM) kwam in Brussel een toespraak geven over de ‘perceptie van moslima’s in de wereld en de strijd voor gelijke rechten’.   Hoofdthema was de verdeling van de erfenis volgens de islam.

AA PhotoZij vindt het heel normaal dat dochters minder erven dan zonen.  Mannen dragen  een grotere verantwoordelijkheid, moeten brood op de plank voorzien en vrouwen niet.  Zodus is het niet meer dan normaal dat mannen een groter aandeel van de erfenis krijgen, het is eerlijk en fair.

En “bv. als beide echtgenoten uit werken gaan, dan geeft de man een deel van zijn loon aan zijn vrouw, maar de vrouw mag zelf beslissen wat ze met haar geld doet.”, voegde ze eraan toe.  De geschiedenis van westerse landen bewijst dat “de onderdrukking van vrouwen daar erger  was.” 

“Er bestaat geen enkele reden voor waarom we zouden verschillen.  De geschiedenis van de wereld leert ons dat het vooral westerse landen waren die vrouwen onderdrukten.  Dat zie je niet in islamitische landen.”

“Verlies je zelfvertrouwen niet als je vaststelt wat er in sommige islamitische toegepast wordt en de vrouwen in een slachtofferrol duwen.
Juffrouw Erdoğan ondersteunt de idee van “geslachts gerechtigheid” met nadruk op “evenwicht en eerlijkheid”.  Dit, in contrast met “geslachts gelijkheid”, dat door de westerse cultuur uitgevonden werd en een “mondiaal prototype van vrouwen en mannen voor ogen heeft.”   Ze gaf kritiek op het feminisme die de islam de schuld geeft als vrouwen thuis gehouden worden; de islam verplicht de vrouwen niet toestemming te vragen om te mogen gaan werken.
“De enige sociale rol die duidelijk door de godsdienst vastgesteld wordt is de verantwoordelijkheid van de man om brood op de plank te brengen voor zijn vrouw en kinderen.  Er bestaat geen regel in de islamitische wetgeving betreffende werkende vrouwen.  Vrouwen zijn vrij en hebben het recht te kiezen.  Zij hebben geen toestemming nodig van hun vaders of echtgenoten.”

Hürriyet Daily News

12 gedachten over “Ook Sümeyye Erdoğan deelt aprilvissen uit

 1. Maar ze mogen niet gaan werken zonder hoofddoek, en niet bij mannen.

 2. In een samenleving van boeren lijkt het mij niet onlogisch om vrouwen maar de helft te laten erven, om versnippering van gronden en boerderijen tegen te gaan. De vrouw trouwt TOCH met een boer, die dan meer land bezit omdat zijn zussen minder erfden, en zodoende wordt haar mindere erfenis gecompenseerd. Of is dat te moeilijk?
  Bovendien erfden vrouwen helemaal niets VOOR Mohammed.

  • Een samenleving van boeren… Ze sprak in Brussel. Voor een publiek van geëmigreerde Turken in Europa. Bovendien, in Ankara of Istanboel hebben we bitter valt er bitter weinig van een boerensamenleving kunnen noteren. Klopt dat in het verleden slechts de oudste zoon de boerderij en het erf erfde. Dit inderdaad om landversnippering tegen te gaan. Maar in de hedendaagse tijd lijkt het ons een beetje overtrokken. Er loopt zelfs een programma ‘Boer zoekt vrouw’; dus zo’n goede partij schijnt dat tegenwoordig niet meer te zijn.

   • Over erven gesproken, de code Napoleon sloeg ons (vrouwen) niet terug naar de middeleeuwen – waarop om redenen die ik niet goed begrijp wordt neergekeken – toen de huisvrouw de helft van de bezittingen erfde, maar naar een soort islamitisch erfrecht. Begin jaren zestig kwam mijn grootmoeder, bij het overlijden van mijn grootvader, op de achtste plaats in de erfopvolging. In een huis verwerven was mijn grootvader niet erg geïnteresseerd, dus spaarde zij door verstandig met het loon van haar man om te gaan en het uiteindelijk verwierf toen ze 59 was. Zij kon dat huis niet alleen op haar naam kopen, wat ze ook niet zou gedaan hebben. Bij het overlijden van mijn grootvader 2 jaar later erfden de kinderen. Ze had enkel vruchtgebruik. In diezelfde tijd moesten vrouwen nog de toestemming hebben van hun man om een bank- en spaarrekening en om een winkel te beginnen of een zaak op te starten.

 3. Gelijke rechten voor vrouwen ? Wat komt die zeveren in onze fiere hoofdstad ?Dat maske draagt in ieder geval een kopvod , het symbool van vrouwenonderdrukking ! Het is een beperking van haar vrijheid als vrouw ,opgelegd door haar godsdienst . Gelijke rechten ! Wat weet zij te vertellen over de boerka , nikab , steniging , het wegsnijden van de clitoris en dergelijke fratsen , geplaatst onder “een” noemer “De Islam” , met in de hoofdrol Mohammed en Allah . Hoeveel stromingen in die waanzin zijn er niet ! Ge zou ze kunnen onderverdelen in , een goede Islam , een minder goede , een slechte , een doorslechte , een achterlijke en een krapuleuze . Ze zijn weliswaar met elkaar verbonden door de Koran Het zijn allemaal broeders en zusters . De geschiedenis leert ons , dat het krapuleuze met zijn geweld en terrorisme het steeds wint van het goede , maar uiteindelijk zal het goede zegevieren ! Dat was zo , dat is zo en dat zal altijd zo zijn ! Hoeveel verschillende stromingen zijn er niet in het Christendom ! Wat voor smeerlapperij hebben die zogezegde religieuze Christenen , niet allemaal uitgericht , indertijd ! Logisch gevolg , het viel uiteen zoals een kaartenhuisje . Protestanten van het eerste uur , die van het laatste uur , Anglicaans , Orthodox , de Adventers enz enz , de lijst is eindeloos daartussen lopen nog de Jehova’s , de Mormonen , er was zelfs een palingboer bij , die dacht dat hij de messias was . Maar allemaal lezen ze “Den Bijbel”… De godsdienstgoeroes hebben allemaal een ding gemeen ! Ze zijn er niet armer van geworden , integendeel ! Godsdienst is big business , de sukkelaars en naievelingen zijn de klanten ! Van zodra ik over het water kan lopen en water in whisky kan veranderen dan laat ik iets weten , dan start ik als zelfstandige messias met een eigen godsdienst en zal jullie leiden naar het beloofde land , Onafhankelijk Vlaanderen , volledig afgesloten van al die waanzin die we nu moeten meemaken

  • Rene, waar hebt u al van goede moslims of goede islam gezien resp. gehoord?
   Ik heb nog geen enkele gezien of gehoord….
   Iets uit een riool stinkt altijd.

 4. En natuurlijk heeft het hypocriet spionnencentrum daar geen kritiek op !
  Broek af en kop in het zand.

 5. Wij schieten met scherp op alles wat naar Islam ruikt . Nooit kregen wij tegenwind behalve die ene keer van een Moslima , ivm die zogezegde Islam school in Nederland . Het is mijn overtuiging dat Golfbreker onder zijn lezers ook enkele of meerdere overtuigde Islamisten zijn ! Durven ze niet , weten zij op voorhand dat zij bij een beschaafde discussie , niet anders kunnen dan onze mening te delen . Een overtuigde , die met de Koran kletsen rond zijn oren krijgt met steekhoudende argumenten ! Ge zou toch verwachten dat die zijn standpunten , zijn cultuur , zijn godsdienst gaat verdedigen. Niets daarvan , een grote smoel in groep ,vooral als ze zich gekwetst voelen , individueel hebben ze blijkbaar heel wat minder praat . Komaan broeders , zusters laat zien , dat je haar op je tanden hebt . Wij zijn ongelovigen , laat ons het licht zien , wij tasten in het duister ,bewijs ons dat Allah de enige echte onvervalste God is . Bewijs dat uw godsdienst niet enkel bestaat uit sprookjes , vertelsekens en hersenschimmen . Ik wacht met ongeduld op uw reactie . We houden het beschaafd , geen scheldwoorden , beledigingen of dergelijke

  • Ik had een storm van reacties verwacht , maar ze hebben precies niet veel goesting Dat kan alleen mijn vermoeden bevestigen Ze staan erg zwak met hun Koran sprookjesboek .

Reacties zijn gesloten.