2 gedachten over “Ook SP.a is er helemaal klaar voor

 1. …Duitsland ook!

  De Duitse centrale bank wil uw spaargeld hebben
  Voor wie er nog aan zou twijfelen, er komt wel degelijk een confiscatie van uw spaargeld aan!! Er zijn niet zoveel opties meer over om de schuldenproblematiek onder controle te krijgen.

  Economische groei is al afgeschreven, inflatie lijkt maar niet te lukken, dus blijft er enkel een kwijtschelding van de schulden over. Die kwijtschelding kan natuurlijk niet op kap van de financiële instellingen, dus blijft …

  Duitse centrale bank stelt confiscatie spaargeld voor
  Ronald Hendrickx 27/01/2014 13:45 –

  Voor wie er nog aan zou twijfelen, er komt wel degelijk een confiscatie van uw spaargeld aan!! Er zijn niet zoveel opties meer over om de schuldenproblematiek onder controle te krijgen. Economische groei is al afgeschreven, inflatie lijkt maar niet te lukken, dus blijft er enkel een kwijtschelding van de schulden over. Die kwijtschelding kan natuurlijk niet op kap van de financiële instellingen, dus blijft er nog maar een optie over: confiscatie van uw spaargeld.

  Deze confiscatie komt er, het is slechts een kwestie van tijd en een kwestie van de mensen voor te bereiden. Eerst liet het IMF een bommetje vallen, nu komt de Duitse Bundesbank met een voorstel naar buiten. Stilaan zal men de bevolking warm maken dat een bail-in “noodzakelijk” is om het systeem te redden, daarna zullen ze in een weekend genadeloos toeslaan.

  Eerst zal de welvaartsbelasting een eenmalige taks worden, maar na verloop van tijd zal deze taks opnieuw doorgevoerd worden … en opnieuw … en opnieuw …

  Zoals gezegd is het nu de beurt aan de Bundesbank om de mensen voor te bereiden, aldus IEX:

  Landen die in buitengewoon ernstige financiële problemen verkeren, zouden een eenmalige belasting op private bezittingen van hun burgers moeten invoeren. Dat schrijft de Duitse centrale bank in een rapport dat maandag naar buiten werd gebracht. ,,In een buitengewoon geval van een dreigend faillissement van een land kan een eenmalige kapitaalheffing meer succes hebben dan de andere relevante opties”, aldus de Bundesbank.

  Deel op Facebook en Twitter

  About Ronald Hendrickx
  Ronald Hendrickx gidst jou door het enorme aanbod financiële updates. Als hoofdredacteur maakt hij dagelijks een selectie van relevant beursnieuws en achtergrondartikelen, die de waarheid over je geld onthullen. Ronald is ook schrijver van de rubriek “Gratis beurstips” en de column “Kijk op de beursweek”. Ontvang zijn beurstips dagelijks in je mailbox of volg hem op Twitter.
  View all posts by Ronald Hendrickx →
  confiscatie spaargeld, spaargeld, spaargeld Europa, spaargeld niet veilig, taks spaargeld

  Indiase economie is veerkrachtigTurnarounds lukken zelden
  – See more at: http://www.beurs.com/2014/01/27/de-duitse-centrale-bank-wil-uw-spaargeld-hebben/38955#sthash.NMyDCHtR.dpuf

 2. Ik gun Vande Lanotte het heerlijk gevoel om eindelijk eens goed klaar te komen

Reacties zijn gesloten.