Ook in Bulgarije is het ongenoegen groot

In Bulgarije herinneren ze zich de 500 jaar heerschappij van de Ottomanen nog.  En ze willen dat niet meer meemaken.  Ook daar ziet de islam, na de val van het communisme, kans zich uit te breiden.  Met alle Chinezen (…hoewel), maar niet met de Bulgaren, schijnen ze daar te denken.

bulgarien

Vrijdag heeft een woedende menigte betoogd in Plovdiv.  Meer dan 2000 patriotten trokken naar de moskee, die ze met stenen bekogelden.  Reden was dat de moslims de teruggave van een moskee in de nabij gelegen stad Karlovo eisten, een moskee die in het begin van de 20ste eeuw door het communistisch regime onteigend werd.
Moefti Mustafa Hadschi is diep verontwaardigd en heeft het over een progrom.  Bulgarije geniet de twijfelachtige eer het hoogste percentage – 13% – moslims bij de bevolking te kunnen tellen.  De rechtbank moet binnen de maand een beslissing nemen.

Het armste land van de EU verzet zich ook tegen de toevloed van illegalen uit Syrië en is met de bouw van een 30 km lange muur aan de grens met Turkije begonnen, opdat asielzoekers slechts via de officiële grensovergangen Bulgarije kunnen betreden.
De binnenlandminister Tzvetlin Yovshev uitte zich hierover: “Als we de vluchtelingenstroom niet onder controle krijgen, dan zullen we hier een humanitaire crisis beleven, die heel ons sociaal systeem zal vernietigen.”  Alsof we dat hier niet al jaren aanklagen…
Bovendien waarschuwde hij voor een toename van de georganiseerde misdaad en het infiltreren van terroristen samen met de vluchtelingen.

 

4 gedachten over “Ook in Bulgarije is het ongenoegen groot

    • Hopelijk zal de kiezer tegenover de EU diktatur ook ongenadig zijn,
      ik ben het zeker.wir brauchen keine erpresserische EU MAFIA!!

  1. Het begint stilaan te rommelen in Europa zowel in het westen als in het oosten en ik vind het prachtig!

Reacties zijn gesloten.