Onzijdige wc’s

Wij, ouders en leerkrachten, realiseren ons niet welke problemen  onze kinderen met zich meedragen tijdens hun schooltijd.  Huiswerk, lessen, examens, sport, jeugdvereniging, familie, vrienden… soms is de druk  te zwaar.  Maar daar gaat het niet over. Hoe en waar moeten/mogen onze kinderen, die in de knoei zitten met hun geslacht, naar de wc gaan?  Bij de jongens of bij de meisjes?  Staan of zitten?  Waar maken ze zich het meest belachelijk?

Zelfs South Park heeft het probleem erkend. Voor volledige episode volg bruggetje:

Daarom pleiten de belangenorganisaties voor homo-, biseksuelen en transgenders COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) voor geslachtsneutrale toiletten.  En er volgt een actie voor wc’s waar iedereen zich graag ophoudt (…sic): een nationale actie op woensdag waarbij door middel van klevers op de toiletruimtes duidelijk gemaakt zal worden dat de scholen moeten zorgen voor meerdere toiletten voor iedereen.  De typering jongen of meisje op de deur maakt dat kinderen waarvan ‘het geslacht nog onduidelijk is/niet acceptabel is/later zal bepaald worden/die in een proces van geslachtsverandering zitten’ geen keuze kunnen maken tussen de twee ontlastingsmogelijkheden.

We zien het al gebeuren.  Jongeren die ineens niet meer weten waar de klepel hangt, die op de meisjestoiletten rondhangen, die in het raam van ‘het verkennen van hun eigenste diepste vraagtekens omtrent hun schepping’ meisjes beloeren, lastig vallen of erger…

Wij stellen ons enkele vragen. Komt er ook een actie voor de terugkeer naar de normale mens? En… wat moeten ze in Duitsland doen met hun verkeerslichten?

Parool

2 gedachten over “Onzijdige wc’s

  1. Ik werk in een bedrijf waar pikt-o-grammen gemaakt worden. Dus weer eentje om aan het assortiment toe te voegen.

  2. En allemaal onzijdige woorden om niemand voor de kop te stoten. Maakt het de Noord-Nederlanders ook iets makkelijker. Kunnen ze zich niet meer vergissen met de koe, de hij die in de wei staat of de hij die miauwt. Alles wordt HET.

Reacties zijn gesloten.