Ontucht in het land van de sultan

De Turkse krant Hurriyetdailynews bericht in haar weekendeditie over het bestaan van meer dan 100.000 seksslaven in Turkije.  De helft ervan zouden kinderen zijn.

De krant refereerde naar een uitgebreid rapport over prostitutie in Turkije, opgemaakt door de NGO Şefkat-Der, die hulp biedt aan mensen aan de rand van de maatschappij.
Ca. 3.000 prostituees werden geteld  in bordelen, verspreid in 55 van de 81 Turkse provincies, en ca. 15.000 geregistreerde prostituees werken met een officieel document.  De meesten werken op straat.

The number of women selling sex on the streets has climbed to over 100,000, half of whom are children, the Şefkat-Der association said in a report. Hürriyet photoDe NGO was verbijsterd over het hoge aantal – meer dan 100.000 – waarvan de helft nog kinderen zijn.  Vele minderjarige meisjes uit armoedige gezinnen, vooral uit het oosten en zuidoosten, werden slachtoffer van de prostitutiemaffia.

Kwetsbare kinderen, die al het slachtoffer waren van misbruik binnenin hun eigen familie, wezen, en geestelijk gehandicapte kinderen zijn een gemakkelijke prooi voor de georganiseerde misdaad.
Zelfs zestigjarige vrouwen zijn nog aan het werk in bordelen.

De NGO klaagt de toestand aan: er zijn in Turkije meer bordelen dan opvangplaatsen voor vrouwen.

FT

2 gedachten over “Ontucht in het land van de sultan

  1. NGO ‘s hebben toch het doel om met onze belastingcenten de minderbedeelden en zwakkere ( een nobel doel ) te gaan helpen in landen die daar niet om vragen. Wel dat ze na hun onderzoek nu ook eens bewijzen dat ze daadwerkelijk iets voor deze slachtoffers kunnen doen. En toen bleef het stil !

  2. in elk land op de wereld vind dit plaats ik vind dat ze er vlinke straffen mogen uitdelen aan misbruik van kinderen desnoot,s eutenatie

Reacties zijn gesloten.