Ons vir jou: relatiegeschenken

Voortrekkersmonument

Voortrekkersmonument

Ons vir jou: relatiegeschenken

Hlaudi Motsoeneng is de directeur van een staatsomroep, de SABC, de onderdanige waterdrager voor het ANC.

Elk gelijkenis met de nullenzender is louter toevallig.

Een man aan de leiding van een bedrijf krijgt hier en daar wel eens een relatiegeschenk: een pen, een boek, een ingekaderde tekening, een geschenkverpakking wijn of whisky, een bongobon (hoewel…), maar wat Motsoeneng aangereikt werd – en door hem ook aanvaard werd – is van een andere dimensie.

Een vrouw, een koe en een kalf.

Niet gezwansd.  Die vrouw mocht hij zelfs uitkiezen uit een parade van 100 meisjes, die begeleid waren door hun toestemmende ouders.  Hij koos een 23-jarige studente.

Intussen wacht Motsoeneng nog steeds op een beslissing van de Raad van Bestuur van zijn omroep.  Er loopt nl. een klacht tegen hem wegens het niet vervullen – zeg maar fraude – van de nodige competenties voor zijn job.  Zijn benoeming zou dus niet wettelijk zijn.  Bovendien werd er vastgesteld dat zijn salaris wel heel snel steeg: van 1.5 miljoen Rand naar 2.4 miljoen Rand in één jaar.

Er werd inmiddels een klacht ingebracht door de Commission for Gender Equality, zeg maar een commissie voor de gelijkheid van de geslachten.

We leren hieruit: het kan altijd erger!

FT

3 gedachten over “Ons vir jou: relatiegeschenken

  1. Was er nu echt niets jonger… dan een 23 jarige studente. Volgens Afrikaanse normen is daar het beste al vanaf. Ze zal in alle geval geen maagd meer zijn, wat natuurlijk een invloed heeft op de prijs van de koopwaar, alhoewel met zo een wedde kan de prijs toch geen probleem geweest zijn.
    Bovendien is “een studente” is veel te slim, en zoals een afrikaan mij ooit zegde : “met slimme vrouwen heb je alleen problemen”. Achter de keuze van deze 23 jarige zal er dan ook wat anders schuil gaan.
    Onafgezien van de 23 jarige, illustreert het artikel de totale decadentie van een corrupt ANC systeem, dat dan ook tot de ondergang gedoemd is.

    • Niet vergeten dat de eindtermen voor zwarten aangepast werden. Ook voor piloten trouwens. Misschien bracht de bruid wel iets anders mee dan haar leeftijd? Zoals macht, invloed en geld?

  2. Hetzelfde gebeurde bij ons toen burgemeester Philippe Moureaux van Molenbeek een jeugdige bruid kreeg van de moslimgemeenschap, voor bewezen diensten.

Reacties zijn gesloten.